Follow Us @soratemplates

31/07/2009

26/40


Minggu tok dah masok 26 minggu dah. Baby pun dah makin aktif bergerak. Kekadang rasa indah nya seduk. Kiut ada jak. Gine ndak rupa nya dalam ya kah. Hehehe. Mun cakap-cakap ngan nya pun nya berik respon especially mun Ayah nya meloyar ya. Nang rasa ditigak-tigak nya perut kita. Ya lah madah ngan Mr. Hubby, maok baby suka berloyar juak cam bapaknya. Hehehehe.

Aku sebenarnya dah sik sabar juak rasa nak beli barang-barang baby. Tapi Mak madah 7 bulan baruk beli. Aku ekot jak lah kata urang tua. Tapi aku diam-diam udah juak la beli barang-barang yang mahal. Sik tekabir juak la nak meli sekaligus kelak. Ya lah dah la anak sulung mesti semua maok beli. Ne ada papa di umah. So far aku dah beli baby cot dah. Tapi simpan di kedei lok. Sib bait juak sidak MummyCare ya mok dipolah gia. Sidak madah nang rami urang Melayu molah gia katanya. Beli awal, lak dekat nak beranak baruk lah ambik. Hehehehe. Plan aku seterusnya nak carik breast pump gik.

Gi MummyCare di Crown Square ya nang nyuruh asak ati jak. Nang kiut-kiut jak barang baby. Rasa semua jak mok beli. Time tok mun shopping di KL mesti best. Tapi, berjalan sikit, shishi, dah ya kepak, sakit belakang. Ya juak sigek susahnya mun nak berjalan. Ya aku suka diam umah jak nektok. Tapi Mr Hubby masih juak suka jalan. Hehehe. Masih sik dapat dibuang tapi lamak tok consider juak lah nya nangga aku selalu tired. Dah la keja jauh. On the road jak dah 2 jam pergi-balit mun nak kek tempat kerja. So weekend nang masa untuk berehat sepuasnya di umah.

Sebenarnya mata ngantok gilak tok eh. Sik dapat nak konsenteret molah apa-apa kerja. Dah la makin pelupak. Sana sini jak barang dilupak. Miak pun dah masuk sem baru, rami gik ya. Sik tahan ngan miak yang bau hangit. Mun dapat haramkan miak yang bau hangit dari masuk bilit aku tok.

Tapi... ne ada rules kedak ya nak?


post signature

4 comments:

  1. mira, mun anak ktk empuan, huh, agik kelabu mata nangga baju nembiak. gaon, skirt, kasut, reben... sampey lupak ngan keperluan dikpun... hehehe...

    ReplyDelete
  2. bila kita blh jmpa oo..kmk geram mok ngga baby bump ktk.hehe

    ReplyDelete
  3. tahniah mira..wah xlamak gik mak ngan bapak ktk ada cucu pertama..tahniah juak padah ngan nya duak ya..nang gago lah mak kitak kelak ngan cucu nya ya...moga kitak slamat bersalin dan makan ubat menar2 klk sak tetap ayu wlwpun dah jadi ibu..

    ReplyDelete
  4. mdm nyza,
    ya lah... nek tok gik dh suk2 jak nangga... mun dh keluar kelak gine ndak rasa... hehehehe

    fieza,
    tgu perut mek besar mena lah ooh... hahahaha

    kak ros,
    makseh byk2.. :)

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥