Follow Us @soratemplates

09/10/2009

36

Sekarang aku sibuk mencari info mengenai caesarian kerana baby ku masih breech. Dulu masa scan 7 bulan baby memang breech tapi ingatkan baby akan turun. Lepas tu cek MCH 8 bulan JM cakap kepala baby dah kat bawah, bila scan kat private plak Doktor cakap baby breech. Masa tu dah start risau dah. Sekarang Doktor bagi masa seminggu lagi untuk baby berpusing, kalo tak memang confirm aku kena caesar. Walaupun aku mengidamkan untuk bersalin secara normal tapi kalo dah baby breech aku takmo nak tanggung risiko. Caesar pun caesar lah, yang penting baby selamat. Mr. Hubby sebolehnya nak aku deliver normal sebab dia risaukan aku tapi aku cakap baby pun penting jugak, takpe la, insya Allah takde apa-apa.

Di kesempatan ini aku nak minta maaf kepada semua blogger yang ada singgah di sini dan juga tak lupa juga kepada rakan-rakan dan silent reader sekalian. Doakan yang terbaik untuk aku dan baby ye.

post signature

5 comments:

  1. mcm kes kmk juak. doa byk2 mira & urut2kan perut ngan lembut then talk to ur baby... insya Allah mira. kmk dolok pun 36 weeks baby breech tp bila dah masuk 37 weeks, alhamdulillah baby dah n-gage. setiap kali ktk sembahyang doa byk2 mira. i know wut u feel. even mek dolok dah prepare mek pun utk c-section. p semua ya ketentuan Allah. berdoa byk2..

    ReplyDelete
  2. ktk 36 week pn masih breech kh? ya la mek pn bingong tok... ktk dolok ada x berurut indah?

    ReplyDelete
  3. doktor melarang benar berurut. takut dah d urut lak baby terbelit, ya doktor sik suruh. ktk klaka ngan baby sohnya pusing sambil2 ya ktk urut lembut perut ktk. baby blh dgr mira. kmk doakan utk ktk.. :) 4 weeks to go. mek dolok deliver on 38 weeks.. mun dpt jgn berurut lah. ikut jak apa kata doktor k. :)

    ReplyDelete
  4. all the best, kak ira! semoga Allah melindungi ktk and baby, amin... jgn bingung gilak, insyaAllah semua selamat. kmk dolok breech baby juak, hehe... don't worry too much. insyaAllah, everything's gonna be okay. lak baby dah lahir, iboh lupak padah dgn kmk, k? lak time cuti kmk serbu rumah ktk, hehe... ;p all the best! jaga dirik bait-bait, kak ira!

    ReplyDelete
  5. nyza,

    xda juak mek berurut... xmok mek take risk.. caesar pn caesar lah mun baby xmok trn... salu dh mek ckp ngn baby suruh trn... hope for the best jak lah.. thanks aa :)

    eina,

    ktk breech baby ka? br la mek tauk.. hehehehe.. tq.. lak mdh ktk..

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥