Follow Us @soratemplates

12/11/2010

Mencari idea untuk rumah baru

Kunci rumah dah dapat.
So sekarang masa untuk mencari perabot dan kabinet yang sesuai.
Konsep?
Modern design, of course.
Bersesuaian dengan rumah kami yang tidak terlalu besar.
Tema warna masih dipertimbangkan lagi.
Kalau boleh nak merah dan hitam.
Tapi tak confirm lagi.

Lepas tu nak cari idea untuk kabinet dapur.
Pun nak yang simple dan praktikal.
Kalau boleh lebih kurang macam gambar kat bawah ni.
Tema putih so nampak bersih.



Kalau mampu, nak buat macam ni jugak, takde la nampak berselerak dapur.
Kalau lah Kuhing ni ada Ikea.
Semuanya DIY.
Best.


Kalaulah semua yang kita impikan menjadi kenyataan.
Bahagianya...

Nanti nak study lagi kat sini Senihias.com



6 comments:

  1. Dolok kmk ada problem carik idea rmh baru mcm ktk juak, tp semuanya dah settle. Hehe. Mun ktk maok beli brg, ktk tgu time sale & maok refer byk2 dgn magazine & surfing online ;-) Wish u luck...

    ReplyDelete
  2. tq ms tikot.. ya lah kmk byk refer internet ngn anjung seri... yg penting brg basic jak lok masok ooh..

    ReplyDelete
  3. Mira, i hv a gud news! loan rumah mek dah approve! hehehe... just tunggu dak bank nunggah utk sign offer letter. rumah ya kan ada owner b4 tok so, nak urus tukar nama pa indah suma ya. ambik masa juak la. tahun depan, insya Allah dapat pindah, gikpun mek org tunggu dak SPNB penipu ya bayar balit 20k mek org. huhu...

    berjiranlah kita! Insya Allah... mbak bihah & iman main d playground.. hehehe..

    ReplyDelete
  4. nyza, tahniah!!!! lorong sebelah ne ktk tek???

    ReplyDelete
  5. Mok sebis kamek as interior designer, carik jak mek okeh? ehek XD

    ReplyDelete
  6. yahh.. berjiranlah ktk duak hoh.. hehe.. ktk dah da rumah.. kmk bok jak nak carik2 area sepang, dengkil, putrajaya sbb opis kmk dh nak pindah putrajaya taun depan.. umah nektuk kmk sewakan jaklah :P

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥