Follow Us @soratemplates

16/02/2011

Renovation in progress

Alhamdullilah.
Kerja-kerja renovation untuk wet kitchen di rumah baru dah start 8.2.2011


First day dia datang, dia tebuk-tebuk dinding ni sebab dinding ni akan ditile lepas ni.
Sila abaikan towel merah itu ye.


Ini ialah batu-bata yang mengamboran.
Gambar ni jer diambil pada waktu siang sebaik sahaja balik kerja.
Gambar yang lain tu malam sebab malam jer lah ada kesempatan nak memantau.


Ini ialah worktop untuk meletak gas stove.
Oh, macam ni rupanya cara mereka buat yek.


Ini pula ialah sinki.
Nahh... terserlah kesempitan wet kitchen kami kan?
Nasib baik ler badan comel.
Ini fakta ok, berat saya tak cecah pun 45kg. Ahaks. Melidinya saya.
Nampak gaya kalau macam ni memang saya akan main masak-masak, sorang-sorang jer.
Best tu.
Hehehe.

Agaknya balik dari course nanti,
Dah nak siap, atau dah siap pun kerja-kerja renovation ni.
Ni yang buat makin tak keruan nih.
Huh, kejeron!


Ibu Iman: bukan entri nak show-off (ngeso) tapi untuk catatan dirik pun bab-bab penting dalam hidup.. penting semua tok.. macam nangga perkembangan Iman juak



6 comments:

  1. mun siap lak ngeso agik ah... mek nak ngga

    ReplyDelete
  2. kmk suka ayat dibah abis. hehe... yalah mira ho, kadang2 org x faham bah, ingat bila kita share ya kita show off. klak org madah kakar up la, haaa...

    tapi, xpa, kmk paham perasaan ktk ya. kmk pun dah sik sabar nunggu bulan 3, sebab broker ya madah, bulan 3 kuar dokumen land title & nama rumah ya atas nama laki mek. boleh la lak kita mbak bihah & iman raon petang2 nak mira ho? hehehe...

    ReplyDelete
  3. JELESSSSSS.. kmk mok juak. tapi belom ada rezeki!!! ..
    kmk nang mok ngekot perkembangan semasa ttg rumah kitak. kei rujukan kmk kelak. best!

    ReplyDelete
  4. Wahhhh.....raya tok mek nak gi umah kitak ah XD

    ReplyDelete
  5. kak tina,
    semestinya ngeso... hahahaa...kejeron aih... hahahaha

    nyza,
    mala jak kita molah party potluck... besh ooh... lak ajak blogger lain juak... baruk senang kit molah di umh dirik pun... heheheh

    ema,
    hehehehe... umh ktk besar gik dr umh kmk... xda pa nk dijeles... hehehehee... sabar k... akn tiba masanya... huhu

    FnF,
    insya Allah... pergi jak kelak... bestnya berkumpul ngn blogger2... hihihihi

    ReplyDelete
  6. mengamboran hehehheee..

    salam ktk, kmk tgh carik psl renovation kediaman baru tetiba tjumpa dgn blog ktk, comel na ayat2 ktk eh, kmk baca smbil sengih :D

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥