Follow Us @soratemplates

28/03/2011

BerMcD bersama Mama Adam

Seperti yang dirancang, mini gathering sekdalah menjadi tapi berjaya lepak kejap ngan Adam Izz Haris ngan mama & ayahnya. Puas walaupun sekejap.

On the way ke McD. Keta park di TJ
Iman Madihah susah gilak nak diambik gambar nektok. Ngelepar, tok nasib bait dapat

Sebenarnya, aku ngan Mama Adam @ Sahm bukannya baruk kenal. Mek orang dah lamak dah kenal since sekolah menengah gik. Time ya mek orang tusyen sama. Cuma biasalah masing-masing terpisah, ada komitmen masing-masing gik, nang sik pernah lah nak jumpa. Last jumpa dolok masa Iman cek sebulan, nya ngembak Adam cek kunin di klinik ibu & anak di perumahan sia. Ya lah ria nya ajak jumpa,alulah ajak jumpa yang lain juak. Tapi rami yang ada komitmen lain so mek 2 ajaklah tek jumpa, ditemani kaum-kaum ayah sekali lah.

Nang rindok ati Iman Madihah ari ya. Sebelum ya tek tido, bila jak nya bangun, terus 'aok, aok' nunjuk rah tempat main ya. Gelorat sa jiwa nya nangga miak lain main, makan pun sikit jak. Iman dah rindok ati main, baruklah Adam datang. Tapi Adam gik malu-malu, takut nya ngan Iman kali. Iman macam nak nulak ada juak. Ngan miak laki lain gik dah nak berkelaie bertolak nya atas ya.

Tok dah masa nak balit. Nak balit baruk nak bergambar. Leka gik berkepong ngan Iman ajak dah ajab nyawa.
Adam nak sayang Iman, tapi Iman jual mahal. Nangga olah anak dara ku lok. Ditulak nya palak Adam
Ibu-ibu jak suk kedirik nangga camera, anak-anak sekpat ditahan-tahan.
Dah lah sikda embak kamera ari ya, charger lupak di opis lu sikpat caj. Pakei BB ayah jak lah ambik gambar. Sik banyak juak gambar yang ada. Tapi, jadilah nak? Janji ada k update di sitok. Hahaha.

Lak lah kita keluar agik, kak Kembhojha madah mok embak Suchi, lak Nyza embak Nabihah, Kak Eda embak heronya 2 orang, lak V tukang ambik gambar. Hahaha. Tedahnya lok disuruh ambik gambar. Mun Ema lom beranak tek, dapat nya join juak. Kak Tikah, Amni, Yan, pengantin baru Ztie, lak kita jumpa gik. Sik puas eh jumpa kitak orang. 

Jumpa? Eh? Bila masa kita jumpa? Tungguuuuuuu..... next entri. Hihihihi...


Ibu Iman: next entri ya esoklah kali... hahaha


17 comments:

  1. wah!bez eh..kitak urg berjumpa..aok eh..kmk tauk kenak iman nulak palak adam..sebab nya nyuroh kak sahm ngantar duit hantaran lok..baruk boleh kiss pipi nya..hehehehehe =0).

    ReplyDelete
  2. hahaha...lawak ktk juak vee.. tetak sengsorang mek baca komen ktk

    ReplyDelete
  3. hahah cute nangga olah iman eh...muka sikda perasaan..hahahaha

    aih..kenak kmk tukang ambik gambar jak kak..ahahaha tapi bagus juak ow..jadi org belakang tabir jak..hehe

    ReplyDelete
  4. iman nang gia.. hehehe... kedong ktk tek jak embak camera marek alu disuruh jd cameragirl..xpa, lak kita jumpa kmk embak camera br puas bergambar... hahaha

    ReplyDelete
  5. haha... kamek nervous nak jumpa blogger marek... lucu jak kamek tersipu2... ekeke... lak jumpa gik oo... kamek nunggu next entri tok.. hahaha...

    ReplyDelete
  6. neves indah ktk ya... ilek2 jak bah... mun ada mirul mst ktk gik malu mek rasa... hihihi

    ReplyDelete
  7. heheh marek deng kmk yg jadi tukang photographer dan tukang idang makan..hehe

    ReplyDelete
  8. menar juak oh... bekerja keras nya marek tedah... lak jgn lupak ajak nya sekali gath blogger... hehehe

    ReplyDelete
  9. :( sory xpat join... polah gik kelak tp jgn weekend tok, masih ada sejiwa senada... huhuhu...

    ari sabtu tok befday mek eh, alangkah best mun kita dpt jumpa tapi........ haaaaaa... sakit jiwa, senak dada mek eh oleh sejiwo senado yo.. :(

    ReplyDelete
  10. befday ktk kh? mun x tek dpt lah mkn kek free... hihihii... xpa lah, kita gathering kt sukmaria jak... hahahaha

    ReplyDelete
  11. MEK MAOK EKOT AGIK..P IBOH KAT SUKMARIA LAH..jauh mek nak agak..

    vivi: aih..mek pun padah mcm ya juak..maok duit hantaran lok..dah adam ya kiss mulut..ne nak dtolak orang..kmk tauk kenak iman tulak adam juak..sebab adam pendek..

    ReplyDelete
  12. aih, balit lah umh mak ktk... kn dekat... hehehehe

    ReplyDelete
  13. ok, jumpa d sukma ria lak, mbak kek sekali keh.. hehehe... :p

    ReplyDelete
  14. aih, alu menar lok... postpone pun xpa bh ne best bergaut2 ktk lak... tgh keja ya

    ReplyDelete
  15. hehehehehe..lawak eh...adam ajak kiss mulut indah..kihkihkihkikih..nie ndak ditolak iman mantak2...duit hantaran blm masok account bank, tapi adam dah nak ngajak kissing romantic..hehehehehehe ;0).

    ReplyDelete
  16. Iman cute... tp susah juak maok ambik gambarnya. Klk mbak nya gi pameran sejiwa senada kat sukma ria, kmk maok ambik gambar ngannya agik ;-)

    ReplyDelete
  17. kak tikah, kmk x penah gi sejiwa senada.. lak nok di dpn umh ya mek mst pegi.. nk join kuiz... hehehehe... kt di booth ne? lak agak ktk mtk souvenir... hihi

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥