Follow Us @soratemplates

23/03/2011

Saya tanpa BFF


BFF ialah istilah yang budak-budak sekarang gunakan untuk bestfriend atau teman yang paling rapat.
Best friends forever.
Entah kenapa bila difikirkan sekarang, tiada istilah BFF dalam hidup saya.
Saya tidak punya teman yang betul-betul rapat dan faham akan diri saya.
Kecualilah suami saya.
Saya mencebik sikit pun dia tau saya tak berkenan.
Uurgh, gara-gara Lie To Me lah tu.
The truth is written all over our faces.

Saya rasa BFF saya pada masa lalu semuanya telah beransur hilang dalam diari hidup saya.
Mereka masih wujud tapi mereka tidak mengetahui kewujudan hati dan perasaan saya.
Maka itu bukanlah BFF yang setia menemani kita di saat susah dan senang kan?

Kesimpulannya, saya tiada BFF!


Ibu Iman: kenak urang suka gilak nangga cd oh? kenak aku juak ngadap blogger tok?


4 comments:

  1. kak..haha lawak..sbb kmk terasa sbb kmk pun sikda BFF..that why my sms/call only full dgn msg en.deng dan family..so such kawan2 bermsg2.. no hang out together..only lone ranger n with him..no such movie time, lepak,shopping..

    sebab kmk dari dlok nang lone ranger..dpt hdp sorang dan sik brapa penting kawan rapat..

    even kinek...rasa mcm eh...what a life without friend..but i can live without them..haha apa ka?

    kmk jarang maok cayak dan get close dgn org secara mudah or terus kamceng jalan2..plus kmk nang sik kaki lepak n jalan2 grouping..haha

    personaliti berbeza kak ow..

    ReplyDelete
  2. kak mira... kmk kan ada ctok.. bff blog ktk.. hehe. :)

    ReplyDelete
  3. benar kata kitak..frenz ya lost along the way kita go thru life kita..hubby jak bf (boy fren, best fren)..kmk maok carik bff agik..kmk rasa kita kurang masa spend 2gether, ya sik da bff agik..mcm hubby, jumpa almost 24 hrs..n mek hope akan jadi bff untuk anak2 kmk..

    ReplyDelete
  4. V,
    kmk ada bff tp x semua kmk cerita ngn nya dolok... so x dikira bff lah nk? n now... kmk byk spend masa ngn hubby n anak jak... n famili.... kwn di opis ada tp x lah sampei nk keluar sama ka.. kmk dh biasa juak idup di dpn pc tok

    yann,
    makseh... lak raya g umh kmk... hehehehe

    sahm,
    ya lah... laki jak lah bf nektok... semua hal cerita ngn laki

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥