5 comments
  1. baby y ni saya xtry lagi..tp Ruhil Imaan memang tdo meniarap sejak jatuh pusat lagi.. masa uhil dulu, tengkuk dia sgt kuat, sbb kecik2 dia bleh ubah posisi kepala dia kiri kanan bila dia meniarap..tu y xrisau,tp stil kena perati2 jugak laa

    ReplyDelete
  2. oh, ye ke? ada org ckp kalo tdo meniarap kepala baby bulat... leh lindungi tengkorak.. tapi kena selalu perhatikan... tu yg risau tu..

    ReplyDelete
  3. As salam mira,

    Iman dulu mmg sy bg tido meniarap, sb die mudah terperanjat... Betul ke ape yg mira tulis ni... Risau jgk kan... Next time kena beringatlah for next baby... Tp masa dlm wad dulu nurse pun letak bb tido meniarap tau! Nnt nak baca link tu... Tq for the good info mira...


    P.S. Lama tak singgah sini, jgn mrh ye :)

    ReplyDelete
  4. baik adli baik auni, dua-dua kuat dan boleh pusing sendiri bila rasa2 nak lemas.tapiii biasanya, kita mmg pantau sebab kecil lagi. adli lbh mudah terperanjat banding dgn auni.

    ReplyDelete
  5. Owh baby saya nama Irfan juga. hehe.

    Dulupun dia selalu terkejut semasa tidur dan his Paed yang suggest tidur meniarap. tapi mesti atas tilam yang bersesuaian. Tak boleh tilam yang gebu2. tanpa bantal.
    Sampai sekarang dia selesa begitu meniarap dan tanpa bantal.

    Orang dolu-dolu selalu bedung baby tanak bg terkejut, tapi baby sekarang jarang dah.

    ReplyDelete

Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Tahniah tau kerana jadi orang yang terbaik. Terima kasih juga kerana komen yang baik-baik.