Follow Us @soratemplates

15/10/2020

Pencopet Tayar

Hmm.. insiden mendukacitakan. Selalu dengar cerita daripada orang jer, hari ni sendiri pulak yang terkena. Benarlah, malang tidak berbau. Tayar kereta Encik Suami kena curi di area Hospital Umum Sarawak!


Kalau warga Kuching mungkin agak familiar dengan kes kecurian di parking Hospital Umum Sarawak. Parking ni bukan dalam area hospital, di luar hospital dan tidak berbayar. Nak parking dalam area hospital, jangan haraplah. Staf  ke pelawat ke memang takkan muat dengan parking yang sekangkang kera tu. Mungkin nasib tak menyebelahi hari ni, kereta Encik Suami yang jadi mangsa.

Nak buat macam mana? Terpaksa jugak hadap. 😓

8 comments:

  1. Allahu deme ni..tayar pun nk dicruik..
    kereta kakak saya pun pernah juga kena curi
    paling best 4 tayar terus..hlg..deme stand kereta dgn bata..
    kejadian depan rumah je..kakmim huhuu..sabojela!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg ada sindiket curi tayar kt area situ... kes biasa ni... hmm..

      Delete
  2. Allahu tayar kereta pun orang curik ke..ish teruk betul la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mcm dpt jual dpt beribu kn? Bikin panas jer

      Delete
  3. Pastu? kita tak dapat bayang if kena kat diri kita kakMim. mmg call asben la jawabnya.

    ReplyDelete
  4. aduh sabarlah sahabat..dugaan besar juga tu kalau kena kat saya

    ReplyDelete
  5. Allahu, manusia jahat mana lah yang sanggup mencuri ni. Sangat menyusahkan orang je. Tayar pun nak dicurinya. Semoga tabah dan sabar ye. Benda yang kita tak ingini, semoga ada hikmahnya.

    ReplyDelete
  6. Tq semua... insyallah ada hikmahnya... kita bersangka baik dgn Allah.. think positive je

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥