Follow Us @soratemplates

21/12/2020

Koleksi Lagu Zaman Kampus

Hari yang tak produktif. Malasnya nak update. Schedule post masih lagi draf tak abis taip. Idea untuk post lain ada tapi malas nak menaip panjang-panjang. Lebih ke layan Youtube jer hari ni. 

So hari ni Kakmim layan 90's Boy Bands. Semuanya lagu-lagu zaman belajar dulu. Lagu dari zaman sekolah menengah sampailah ke zaman kampus.



Dan tetiba terdengar lagu Like A Rose ni. Macam terngiang-ngiang pulak liriknya tapi dah tak berapa ingat sangat. Pastu kumpulan mana yang nyanyi pun tak ingat jugak. Akhirnya mintak bantuan Pakcik Google barulah ingat!


 Like A Rose - A1

And as I look into your eyes
I see an angel in disguise
Sent from god above
For me to love
To hold and idolize
And as I hold your body near
I'll see this month through to a year
And then forever on
Til life is gone
I'll keep your loving near
And now I've finally found my way
To lead me down this lonely road
All I have to do
Is follow you
To lighten off my load
You treat me like a rose
You give me room to grow
You shone the light of love on me
And gave me air so I can breathe
You open doors that close
In a world where anything goes
You give me strength so I stand tall
Within this bed of earth
Just like a rose
And when I feel like hope is gone
You give me strength to carry on
Each time I look at you
There's something new
To keep our loving strong
I hear you whisper in my

Bila dengar lagu-lagu zaman single ni teringat pulak geng-geng masa matrik. Bestnya zaman tu duduk 1 dorm 10 orang. Macam-macam ragam dorm mate Kakmim time tu. Bila tengok gambar zaman tu terbayang-bayang pulak perangai masing-masing. Rindunya!!


Setiap seorang ada minat masing-masing. Ada yang crazy dengan David Beckham, ada yang die-hard-fan Siti Nurhaliza (time tu belum Datuk lagi), ada yang minat 'ustaz' yang 1 kuliah, ada yang minat gila Weslife, ada yang tak suka basuh baju, ada yang study sambil melalak, aarghh... macam-macamlah diorang. Gambar zaman tu banyak yang tak menutup aurat, ye lah konon nak simpan as kenangan macam tu je. Dah sekarang nak up di FB pun tak boleh sebab semua pakai baju kelawar. Padan muka! Kah kah!

18 comments:

  1. Saya dulu pun minat westlife, bsb semua tu. Best kan zaman belajar dulu. Tapi masa saya belajar dulu zaman drama korea dan sinetron. Kalau muzik plak, femes band2 indon

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh ni mst zaman akak dh abis belajar ni... hihihi

      Delete
    2. Haha. Kira saya muda sikit la. Sikit je

      Delete
    3. Hahaha.. muda trang tang tang gitu.. x lama lg kakmim dh nk unlock new series dh gitu πŸ€ͺπŸ˜‚

      Delete
  2. Lagu2 tu dah jadi lagu klasik dah sekarang.... heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau tanya anak2 sy diorg xtau lagu2 ni πŸ˜‚πŸ˜‚

      Delete
  3. Kenangan kan kakmim? Dari zaman study dulu Cik TK selalu layan jepun. Lagu, anime, drama dan movie. Semua jepun. Lepas tu dapat pula rumate semua jenis layan korea. Terjoin skali la layan. Lagu, drama dan movie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best kan dpt roomate sekepala... semua je layannnn

      Delete
  4. Replies
    1. Sesuai dh kalau msk gegar vaganza ni πŸ˜…πŸ˜…

      Delete
  5. Mmg best lagu2 zaman kita dulu ye.
    memang layan.
    siap beli tape lagi tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betol tu.. pastu lirik pulak print dr internet kalo x beli tape πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

      Delete
  6. klu lagu2 ni zaman kampus kak min, lagi lagi ni zaman atie skolah rendah hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nmpk sgt zaman kita berbeza πŸ˜‚πŸ˜‚ dh unlock level super senior 🀣🀣🀣

      Delete
  7. Nang kenangan tok ada gambar zaman study dolok. Kmk mpun gambar kenangan dolok ney kah tujunya. Haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasib dolok suka juak bercuci gambar.. ya lah geng2 mtk scan gambar zaman ya tp x karat nk scan semua πŸ˜…

      Delete
  8. BSB, Westlife, Blue, Boyzone saya layan. Lagu best best.

    ReplyDelete
    Replies
    1. gen Z skrg xtau lagu BSB westlife ni semua... hehehehe

      Delete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥