Follow Us @soratemplates

28/12/2020

Rezeki & Impian Kakak

Masa hantar buku teks Kakak hari tu, cikgu ada titipkan hamper dan sijil untuk Kakak. Cikgu cakap pertandingan apa entah. Kalau Ibu yang jumpa cikgu mesti Ibu akan tanya. Itulah masalahnya bila Ayah yang pergi hantar buku teks ke sekolah.


Bila tanya si Kakak pulak hadiah sempena apa, dia pun tak ingat pertandingan apa yang dia dah join. Whateverlah hadiah apa tapi memang ada nama Kakak pun kat hamper tu. Alhamdulillah.. rezeki. Semua dah tak perlu beli stationaries dah. Abang jer tak dapat hadiah tapi stok lama pun tak habis lagi sebab 2020 ni berapa bulan je sekolah.

Complete stationaries untuk naik ke tahun 6 nanti.


Anak ni kemaruk jugak sebenarnya kumpul sijil untuk PAJSK. Nak masuk selected school katanya nanti bila form 1. Insya Allah.. kalau ada rezeki nanti ye. Semoga tercapai impian anak sulungku. Kalau takde rezeki pun takpe. Ini pun dah dianggap 1 pembelajaran untuk persediaan ke alam remaja.
 

11 comments:

  1. Tahniah Kakak! Semoga tercapai impian

    ReplyDelete
  2. Hahaha, stress bila kita tatau hadiah tu sempena apa kan , bukan nak tulis dekat hamper tu tapo nasib baik bersertakan sijil.. klu tak kakmim mesti terfikir2 hadiah apa, mesti la nak tau pencapaian anak kan ! hehe ..TAHNIAH KAKAK !!! be a good student in future too tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. mslhnya sijil tu lain atie.. yg tu akak tau.. hamper tu event lain.. hahaha

      Delete
    2. oh no.. ok ! process berfikir belum lagi hilang..kakmim kena tnya cikgu la nanti

      Delete
  3. semoga tercapai impian kakak.. amin sebaya dgn syafi la ni nx year form 1 kan

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah rezeki kakak. Kacak hampernya, complete alat tulis. Sik bingung gik nak berbeli pakei sekolah tahun depan. :)

    ReplyDelete
  5. Tahniah kakak menang dapat hamper. Semoga tercapai impian kakak nak masuk sekolah yang diimpikan. Aaminn

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥