Follow Us @soratemplates

06/03/2021

Kerja 7 Hari Seminggu


Yuhuu!! Rindunya nak berceloteh di sini. Tapi masa memang tak mengizinkan. Di ofis tak menyempat nak login blogger. 8 jam di ofis pun macam tak sempat, tapi apakan daya. Cukup cukup sudah lah kan?


Minggu ni kerja straight 7 hari seminggu. Short course dah on balik. Walaupun pandemik KPI kena capai jugak. Minggu ni takde hujung minggu la jawabnya.


Dah la tiba-tiba SDMC ni pulak keluar arahan sekolah di area Kuching bukak Isnin ni. Hari tu bila mental dah ready nak ke sekolah, diorang tangguh sampai 14 Mac. Sekarang bila mental tak ready, diorang umum sekolah bukak pulak 8 Mac. Dah la umum Jumaat petang. Kalau ada anxiety memang boleh trigger dah tu.


Baju sekolah masih dalam plastik lagi. Dah la sini pulak asyik hujan sejak hari Khamis tu. Malas dah nak fikir. Nak tidor nak rehat.


#notakakmim: tak sabar nak tunggu tempoh bertenang dapat berfoya-foya di blogsphere



12 comments:

  1. susah la, kalau mental nak tukar balik kan, yg kerajaan kita ni pun, kejap bukak , kejap tutup... pening kepala

    ReplyDelete
  2. tadi anak pergi sekolah agama pun ambik baju dr dalam plastik. ingatkan dah setel, siap dia kena marah lagi... kan mama dah gosok dah gantung dalam almari tu... padahal belum. yg dah baju adik adiknya je

    ReplyDelete
  3. Hai Kak Mim..bertabah la musim2 ni. kena sentiasa bersedia untuk sebarang kemungkinan. mak mak lagi la kena sedia mental dan fizikal. hehe. sy follow kak mim tau

    ReplyDelete
  4. kacau jadual klo sekejap bukak sekejap tutup

    ReplyDelete
  5. pulak dah, bgtau last minit kotla ada masa seminggu ok jugak...

    ReplyDelete
  6. aduh, sakitnya tu nak kena straight seminggu. Takpe kakmim, kerja juga satu ibadah. Ada masa bertenang nanti boleh rehat puas-puas :)

    ReplyDelete
  7. betul2 bz mim ya lately ni hehehe...

    ReplyDelete
  8. Mujurlah dah open yang sebenar-benarnya.
    Muak dah asyik flip-flop-flip-flop

    ReplyDelete
  9. Kak Amie suka curi masa, sebab nak cari masa santai2 maya memang tak ada punya.

    ReplyDelete
  10. Short course ya sigek pun kmk belum ambik tahun tok. Adedeh.

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥