Follow Us @soratemplates

27/04/2021

PKPB Di Seluruh Sarawak Dilanjutkan!!


Confirm dah! 
Hari Raya Aidil Fitri jatuh pada 13 Mei 2021.
Nampaknya raya tahun ni pun macam last year jugak. 
Takdelah istilah berjarah raya untuk 2 tahun berturut-turut. 


Cuma 1 je lah.
PKPB ke PKP ke PKPD ke..
Kalau masih jugak tak amalkan SOP yang sepatutnya, tetap jugak ada kes.
Macam manalah nak mencapai kes positif sifar.
Itulah yang sedih sangat.
Diorang ni macam tak kisah pun dengan virus Corona ni.

 

19 comments:

  1. Kannnn, PKPB ke PKPP ke PKP ke PKPD ke, kalau tak jaga SOP, kes tetap meningkat.
    Moga moga ada keajaiban lah hujung hujung ramadhan nanti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lg seminggu lebih lg nk ke penghujung ramadhan ni atiqah.. kes mcm xde penurunan je.. hmm

      Delete
  2. bertabah la ye...
    ntah bila nak surut ni kan... x sabar jgk nak jejak negeri lain hehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin 2023 kot.. nnt mai kch ye lepas sini weekend

      Delete
  3. Replies
    1. Ya betul wak.. degil diorg ni suka sgt buat majlis gathering

      Delete
  4. Entahlah kak. PKP ke PKPB ke PKPP ke sama je level dia. Semoga cepatlah Covid ni berakhir.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thn dpn pn x sure lg.. kalau semua dh vaksin mungkin reda kot

      Delete
  5. btul tu..tgk keadaan skarang ni..mcm org tk kisah dh...kes makin meningkat ...smoga kita smua dilindungi dr wabak covid 19...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aameen.. semoga kita dilindungi dr covid 19 ni

      Delete
  6. Orang dh muak kan...semua buat hal masing2 je ikut suka..x fikir akibatnya nanti..kat KL ni lagi la berpusu- pusu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu la tgk yg gambar biral kt bazaar jln TAR tu.. sanggup tu q pnjg

      Delete
  7. bertabah la kan, nampaknye kite semua tak boleh beraya lagi tahun ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Raya ttp raya afeezz.. cuma sehari je dan dgn famili terdekat je.. cuma yg dok jauh tu la kesian

      Delete
  8. kesian pada kita yang jaga sop, kita yang jenis tak keluar merata ni kak... kami sejak pkp pergi mall pun boleh kira berapa kali, takat pasaraya dekat rumah tu ada lah jugak mall besar tak pernah pergi lagi... kalau ada pun cuma suh papa nya beli barang dapur kat situ pastu balik... nak cari baju raya ka apa tak pernah lagi... jadi malas pulak huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu lah.. diorg ni dh x takut dh dgn covid ni.. pastu menyusahkan org bila kita tpksa jd pui pus

      Delete
  9. Sarawak rentas daerah pun tak boleh kan? Selangor pun pkpb, cuma rentas daerah dibenarkan kecuali putrajaya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah.. kesian student kakmim x boleh balik raya

      Delete
  10. tak mampu nak follow pasal ini.. stress rasanya..

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥