Follow Us @soratemplates

26/04/2021

Kejeron Tengok Progress Rumah

Dulu masa kemaruk tunggu rumah sekarang siap, saya suka update progress rumah yang dibeli masa tahun 2009. Memang selalulah site visit & ambik gambar rumah. Kalau tak, takdelah sampai boleh buat entri setiap progress rumah. Gigih tak gigih?




Rupanya habit tu sampai sekarang pun masih ada lagi. Tak sabar sungguh. Orang Sarawak kata, KEJERON! 




Sebelum puasa hari tu, saya dan Encik Suami pergi tengok progress rumah baru. Dah nampak ada progress dah. Yahoo!!



 Jadilah kan tengok dari jauh. Siap kau kalau jalan dah siap memang kena inspect kat dalam. Hahaha!





Nanti kalau ada jenguk lagi, adalah updatenya. Haha! Ala... bukan jauh pun rumah sekarang dengan rumah baru. Hihihi. 

23 comments:

  1. Rumah kita beli sendiri kann kak, memang excited lah! Nak tengok hasil dia macam mana hehehe.

    ReplyDelete
  2. seronak dapat rumah atas tanah mcm ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. sini x byk apartment/kondo.. kalo ada yg sesuai utk famili mmg harga kayangan

      Delete
  3. Mmg sronok bila tgk progress umh siap.. Nk plak dpt pegi tgk Kt tapak perumahan.. Saya dlu tgk update kt website je sbb xkesempatan nk site visit

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu lah x sabar tgu jalan raya pulak siap.. hihi.. sng nk skodeng

      Delete
  4. Seronoknya nak ada rumah baru lagi. Tak sabar kan tengok dia punya proses siap tu. Rasa macam hari hari nak p tinjau selagi tak siap :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu lah pasal.. mcm org bercinta pulak.. dpt tgk signboard or bunting kt tepi jln pn dh ok.. haha

      Delete
  5. Waahhh bestt!! Psstt area mana tu? ๐Ÿ˜

    ReplyDelete
  6. Biasalah tu.. Saya dah ada pengalaman membeli 2 buah rumah. Beli satu, jual satu.. ��

    ReplyDelete
  7. WOW! tak lama lagi siaplah tu hehee ^_^ Tahniah Kak Mim :)

    ReplyDelete
  8. Belajar perkataan baru hari ni. Kejeron. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya.. kejeron tu x sabar ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

      Delete
  9. ohhh ingatkan apla kejeron tu tadi hehehe

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah seronok dengar. Moga bertambah lumayan rezeki KakMim sekeluarga aamin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih atas doanya pn hazel.. semoga berbalik jua kpd sis sekeluarga

      Delete
  11. Suka dengan orang update beli rumah...menarik..area mana tu

    ReplyDelete
  12. memang seronok tengok progress rumah.. faham sangat perasaan tu..

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥