Follow Us @soratemplates

13/05/2021

Raya PKPB 2021

Alhamdulillah.. bertemu lagi kita di bulan kemenangan Syawal. Marilah kita kembali kepada fitrah kita semula setelah berhempas-pulas mengumpul amalan-amalan yang dituntutNya di bulan Ramadhan. Jom! Bersama kita menambah baik amalan harian kita selepas ini ya.

Oh, ya.. kami di Sarawak masih mode PKPB tetapi banyak SOP yang diperketatkan. Contohnya tak boleh dine-in di kedai or restaurant! Kalau tak boleh jugak dating dengan Ayah IMAN. Hihi.

Raya kami macam biasa ke rumah mertua, mak bapak dan rumah nenek. Sama je dengan tahun lepas. Rumah-rumah mak pak saudara lain tak berani pulak nak pergi. Makanya kita bergambar je lah.

Gambar skema.

Gambar nakal.

Tahun ni ramai yang pakai tema nude color ek? Emerald green pun ramai. Ada tak yang sama tema dengan #imanfamilia tahun ni?

Esok dah stay at home je. Raya sehari je kat sini. Korang pulak buat apa time cuti-cuti sesambil PKP 3.0 ni? Er, sebelum mengundur diri Kakmim minta ampun dan maaf sekiranya ada perkataan yang Kakmim taip mengguris perasaan awak awak semua. Di samping bulan kemenangan bulan Syawal juga bulan kemaafan kan? 

Maaf ye 0-0.

 

16 comments:

  1. selamat hari raya kak mim. rasa x best sbb x leh ziarah sanak saudara. Tp sabar je la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya teacher.. xpela kita jaga kita je

      Delete
  2. Selamat hari raya, kak mim. Maaf zahir batin ye.
    Samalah, sini pun tak boleh dine-in. Beraya di rumah je, tak boleh kunjung-mengunjung. Apa nak buat, makan je la. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya.. tp hari ni mls nk masak.. panaskan lauk2 semlm je.. hehehe

      Delete
  3. Selamat menyambut raya PKP
    Maaf zahir dan batin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya wak.. maaf zahir batin

      Delete
  4. saya sambut raya di rumah kakak saya jer. nasib baek lah satu daerah. klu tak, raya sorang diri je lah.

    Selamat hari raya buat kak mim sekeluarga. maaf zahir dan batin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasib baik ada akak yg 1 daerah kalo x mmg sedih kan sorg2.. selamat hari raya afeez.. maaf zahir batin

      Delete
  5. selamat hari raya utk kakmim and family :)

    ReplyDelete
  6. Selamat Hari Raya Mim....
    Seronok jugaklah sebab dalam PKPB dapat keluar rumah walau hanya rumah mak & mertua.Kami PKP memang SJR dimana-mana.Takut nak keluar ,risau juga x memasal melayang 5k..dekat harga nak gi umrah kot..hihihii

    ReplyDelete
  7. Selamat hari raya kakmim dan family.
    Maaf jika ada salah dan silap. Gambar nakal tu kakmim garang terus. hihi
    raya ni topup tidur je lah since tak boleh beraya. Masa untuk berehat :)

    ReplyDelete
  8. Selamat hari raya untuk kakmim dan TheImans. Raya takde buat apa la. Second Syawal je dah stat puasa. Huhu

    ReplyDelete
  9. selamat hari raya utk kakmin sefamily

    ReplyDelete
  10. Selamat Hari Raya Aidilfitri Kak Mim..

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥