Follow Us @soratemplates

09/06/2021

Menu Hari Rabu


Bermula dengan breakfast, kami anak-beranak makan lemang cicah ayam masak merah. Lemang raya hari tu yang difrozenkan saya kukus balik. 


Lunch malas masak so perangatkan aje kari daging Yeo's dalam tin dan goreng telur mata. Lepas tu potong tembikai yang dibeli hari Ahad hari tu. Manis tembikainya semerah warnanya.


Petangnya adik yang buat laksa hari tu delivery keria kat umah masa saya baru habis layan RASN ulangan. Keria gula dan keria pedas.


Sebelum maghrib masuk dapur siapkan dinner menu omputeh. Buat gravy, grill meatball dan goreng fries. Tadaa..


Licin semuanya. Fries ada 2nd trip lagi. Oh ya kami lepak makan depan tv je. Santai-santai.


After party! Hahaha.


Sekian, cerita makan-makan hari ini di hari ke berapa entah dah lockdown ni.




 

16 comments:

  1. Sampai dah hujung raya lemang boleh makan lagi... terbaik punya Frozen..

    ReplyDelete
  2. Raya tahun ni tak sempat makan lemang. ๐Ÿ˜ฅ

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Dah xde apa nk buat kita mkn je la ๐Ÿ˜‚

      Delete
  4. lemangggg tak jemu mkn ni hehe
    akak stok frozen pun abis dah
    tp nk mkn beli kat eons

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy pn semua stok dh habis.. ketupat lemang.. pasni cr lg buat stok ๐Ÿ˜‚

      Delete
  5. Cantik berminyak lemang tu.Saya beli lemang raya terkena lemang basi terus bantut nak beli lagi...
    Tapi kek lapis tuuuuuuuuuuuuuuuuuu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Basi pulak dh.. xde rezeki.. akak buat sendiri pn ok lemang.. hehe.. kek lapis utk feeling2 raya ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

      Delete
  6. lama tk mkn meatball..trus tringat meatball ikea....tembikar potong dadu tu sedapnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh la buat pasni kak.. feeling2 lepak kt ikea.. hihihi

      Delete
  7. Bagusnya boleh frozen. Saya ingatkan pulut tak tahan lama sebab ada santan. Baru tahu ada keria pedas gak.

    ReplyDelete
  8. Keria sira gula tu.....aduhai! Saya suka sangat.

    ReplyDelete
  9. Sedap-sedap belaka semua menu kakmim tu.. hehehe

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥