Follow Us @soratemplates

26/06/2021

Sabtu Yang Lonely


Sunyi sangat petang-petang gini. 2 orang tido rumah nenek, 2 orang lagi main kat umah mak ngah dia lepas siap lunch. Ayah diorang pulak ada meeting pulak online. Pagi tadi pun meeting jugak. Macam gini lah. Nak on pc buat kerja ofis, takde mood. Pegang henpon jer ni. Nak tengok K-drama pun takde perasaan. Novel yang baru tu pun tak sentuh lagi. Adoi la.


Hari ni masak simple je. Kari ayam, sambal asam, bendi tumis kicap. Rumah ni dalam seminggu memang kena masak kari sekali.


Makan berempat je tadi. Sunyinya!

 

14 comments:

  1. insyaAllah, esok lusa tak lonely lg...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lps maghrib dh x lonely sbb semua dh ada di umh ☺️☺️☺️

      Delete
  2. Wak pegi mana2 pun tak lonely walau pun keseorangan
    Wak ada ramai kawan, pokok durian, lembu, ayam, motor, parit, sungai dsb
    Musuh pun ramai, monyet, babi hutan, tupai, ulat, siput dsb

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah wak.. berkawan biar beribu, bermusuh hanya 1.. jgn ramai2 🤭

      Delete
  3. singgah baca.
    jom tukar link bloglist.
    saya dah add link blog ini ke dlm blog saya.
    http://www.kembaraminda7.com/
    tq

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Alhamdulillah.. tq shida.. bersyukur apa adanya di teratak kecil kami ☺️

      Delete
  5. Bila rumah tak semeriah biasa, rasa lonely pulak bila masing masing ada hal masing masing. Takpe, ambil masa untuk berehat di hari sabtu.

    ReplyDelete
  6. Anak saya 2 orang yang besar saya tinggalkan di rumah neneknya sejak awal pkp 3.0 hari tu.. tapi rumah mak tak berapa jauh sangat. Jumpa jugak sekali sekala... Biar mereka berdua teman neneknya. Emas saya dah tinggal seorang kat rumah tu.

    ReplyDelete
  7. itu la bila xde mood, semua bende rasa taknak buat

    ReplyDelete
  8. Sesekali...Sepi Itu Indah...hihihi

    ReplyDelete
  9. ok lagi tu mkn ber4...
    k ret aritu bdk2 ni gi umah kakak gunting rambut je kejap dah rsa sunyi sepi rumah tgl sorang2 hehehe..

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥