Follow Us @soratemplates

30/07/2021

Hadir Latihan Pengguna MyGovUC & Dapat e-Baucer KFC

Biasalah masa WFH kerjanya suka mencari kursus online je.
Senang sikit boleh masukkan dalam report.
Sesambil menambah ilmu baru.

Masa hujung bulan 5 hari tu saya ada daftar training kat web MyGovUC ni.
Alkisahnya memang emel rasmi baru jer bertukar server ke icewarp.
Memang agak slow lah mungkin sebab masih baru.
Interface pun baru jugak.
So macam biasalah bukak di Outlook lah senang.
Bila dah dapat tarikh kursus tu, 
Dapat la pulak tarikh 2 Jun.
2 Jun tu kat Sarawak ni cuti umum.
Hmm.. terpaksa jugaklah saya onkan pc untuk hadir kursus ni.

Kalau dah kursus, mestilah kita akan dapat sijil kan?
Saya pulak tak mengharaplah dapat sijil untuk kursus ni sebab hadir tak hadir je masa kursus.
Tetiba semalam check email, dapat baucer penghargaan sebab dah hadir kursus hari tu!

Wowowo!
Tak pernah pulak hadir kursus online sampai dapat baucer macam ni.
Dapat e-baucer KFC RM20.
Tapi untuk delivery mode sahaja.



Saya tak redeem pun lagi.
Sebab takde rasa nak makan KFC. 
Hihihi!

Bagi yang nak join kursus pengguna MyGovUC ni, bolehlah log in ke MyGovUC masing².
Ada 4 slot tu untuk bulan Ogos ni.

3 Ogos 2021
12 Ogos 2021
17 Ogos 2021
24 Ogos 2021

Login MyGovUC di https://mygovuc.gov.my/ dan daftar di LMS ye.

Selamat berkursus.





 

8 comments:

  1. Best jugak tu join kursus dapat voucher KFC. Kalau dah namanya rezeki :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jarang-jarang ni.. hehehe.. alhamdulillah kan

      Delete
  2. untuk staff gomen je ke ni? oklah tu RM20 banyak gak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Utk yg ada emel mygovuc tu je sal.. sori sal

      Delete
  3. wahhhh menarik tuh kak, nak kene cari jugak ni kita pun guna mygovuc jugak

    ReplyDelete
  4. Wah.. bestnya.. siap dapat voucher.. memang berbaloi..

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥