Follow Us @soratemplates

18/09/2021

Makan Waffle Dengan Kari Ayam?

Petang Sabtu, cuaca tidak berapa mengizinkan.
Sendu dan suram. 
Mendung, dan hujan sekejap-sekejap sejak pagi tadi.
Nak melipat kain pun malas.
End up tidur je lah bila tengok 3 hero kecil tidur.
Bangun tidur biasalah kebuluran macam tak makan tengah hari je.
Dan.. kita mewaffle lagi.

#theIMANs semestinya dengan chocolate spreadnya.
Peanut butter dilupa jangan.
Untuk menyeimbangkan manis coklat dan lemak-lemak kacang.

Ibu? 
Ibu makan waffle dengan kari ayam.
Jangan kecam ye.
Ini memang rare.
Rasanya macam makan lempeng dengan kari je.
Tapi waffle ni ada rasa manis.
Sebab saya guna adunan pancake vanilla.
Sedap jugaklah sebab kari ayam tu pedas.
Menu makan tengah hari tadi.

Waffle tower.
Kalau ada aiskrim nak jugak makan dengan aiskrim.
Next time lah pulak.

 

19 comments:

  1. waffle comel
    ๐Ÿ˜firstime tgk mkn dgn kari ayam

    ReplyDelete
  2. sedap juga tu makan waffle dengan kari ayam. kite pelbagaikan cara makan waffle tu. makan ngan coklat ngan [eanut butter macam dan biasa sangat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah... dgn keadaan mcm ni yg x bebas ke mana2 kita kena cari cara nk hiburkan diri sendiri.. hihihi

      Delete
  3. mmg rare la mkn ngn kari ayam.. haha

    ReplyDelete
  4. terus rasa lapar tengok kari tu. sedapnya.

    ReplyDelete
  5. Tak kisahlah tu...yg penting perut boleh terima.Sedap jew.

    ReplyDelete
  6. Janji boleh diterima tekak dan mengenyangkan itu sudah cukup baik.

    ReplyDelete
  7. rare lah ibu makan waffle dengan kari ayam. Bila dah start waffle, rasa macam nak makan waffl hari hari. Pasni dengan aiskrim pulak :)

    ReplyDelete
  8. di New York orang makan waffle and chicken, tapi ni first time dengar waffle and chicken curry

    ReplyDelete
  9. menarik ni , boleh cuba la nanti , selalu makan dengan jem strawberi tak pun dengan coklat

    ReplyDelete
  10. senang buat waffle snediri. nak mkn bila2 pun blh. kami opkos waffle ltk strawberi jem n coklat.. so yummy

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥