Follow Us @soratemplates

07/10/2021

Alan Kembali Ke Sekolah

Yuhu!! Setel dah kelas untuk minggu ni
Seronok jugak bila orang tak ramai di ofis
Sunyi lengang je
Awal-awal pagi dah bercakap seorang depan pc
Cleaner senyum je tengok sambil-sambil kita membebel sorang
Hahaha!


Semalam hari pertama si bongsu Alan kembali ke sekolah
Patutnya dekat sini, bulan Julai hari tu tadika swasta dah boleh beroperasi
Tapi Alan masih lagi dengan PDPR
Nasib baik jugaklah cikgunya melayan buat Google Meet pada hujung minggu
Sebab adalah dalam 5-6 orang yang masih tak turun sekolah


Awal-awal lagi dia dah pesan ambik dia pukul 12
Bukan 12 setengah
Padahal memang waktu balik pukul 12 setengah
hantar skrip kumpulan anda di Google Classroom dan bentangkan pada kelas berikutnya
Cool jer dia balik sekolah
Dia cakap cikgu dia tak hadir
Ada cikgu seorang lagi yang ajar dia
Tapi cikgu cakap cikgu tak ingat nama Alan
Sebab Alan dah lama tak pergi sekolah
Hahaha!



Masuk je dalam kereta terus nak minum air
Ni memang pun rutin dia bila balik sekolah 
Masuk je dalam kereta, bukak beg bekal, minum air
Hari ni pulak dia nak bekal Mee Sedap ke sekolah
Kita layan je

 

3 comments:

  1. Selamat kembali ke sekolah Alan. Semangat Alan pergi sekolah. Bagus lah dia jenis suka minum air masak. Hehe..Cikgu pun lupa nama anak murid dah. Macam macam ragam masuk sekolah.

    ReplyDelete
  2. slmt kembali
    rutin cik nur pun akan kembali tunggu/sambut anak2 blk taska tghari he hee

    ReplyDelete
  3. Selamat kembali ke sekolah Alan...

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥