Review Nasi Briyani Kambing Brahim's

Janggal pulak rasa nak update blog.. hihi
Lama tak mengarang ayat spontan dan menaip terus macam ni
Takpe.. kita cuba

Hari tu malas masak, malas nak keluar, tak tau nak order apa kat Grab Food
Check stok di gerobok jumpalah kotak Brahim's ni
Terlupa pulak ada beli 2 kotak hari tu
So kita cuba nasi briyani kambing Brahim's pulak

Not bad rasanya.. boleh repeat lagi buat stok malas-malas



Due date pun lama lagi
Hari tu saya panaskan aje dengan microwave
Dulu masa cuba yang nasi goreng ikan masin Brahim's, saya terlebih rajin pulak
Goreng & tambah telur


Kali ni, memang panaskan aja dan terus makan

Daging kambingnya boleh tahan banyak
Yang tak makan kambing, tak disarankan untuk cuba
Memang rasa kambing dia kuat.. hehehe


Harga sekotak? 
Lupa pulak.. tapi memang bukan bawah RM10
Sekarang apa je mahal kan?
Tak ada yang turun harga
Semuanya mencanak naik
Hmm....


 

Post a Comment

12 Comments

  1. Untung gak ada stok malas malas ni. Saya lah tu tak makan kambing :)
    Ayam pun dah harga dekat RM30 sekor. Naya betul harga barang sekarang ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu fiza.. dlu ayam goreng tepi jalan rm2 je skrg dh rm2.50 dh.. blom lg nasi ayam, dan mknn berasaskan ayam lain pasni

      Delete
  2. Oh, ingatkan tadi Mim masak nasi beriyani guna rempah Brahims. Bagus jugak simpan ni, kan. Time malas tapi lapar, boleh dipanaskan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. berguna sgt ni.. selalu org bawak pi travel oversea tp kita yg jarang travel ni mkn kt umh je la.. hihihi

      Delete
  3. tak pernah cuba kak, tapi tengok macam menarik tu banyak daging kambin nya

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekali-sekala boleh la dana.. mahal jugak bendalah ni.. akak ni dh lah anak ramai... hahahaha

      Delete
  4. lamaaa x dtg melawatt sini
    nmpk nasi beriyani. adoiii. sedappnya
    seriusss cik nur memang x penah buat nasi beriyani sendiri he hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy panaskan je ni cik nor... sementara ada yg memudahkan ye dak

      Delete
  5. Waktu malas memasak, stok makanan begini memang sangat diperlukan.
    Nampak tempting nasi beriyani kambing brahims ni. Saya belum pernah cuba lagi.

    ReplyDelete
  6. Saya suka yang bau kambing kuat sebab barulah kambing namanya...hihihi
    Kalau taknak bau kambing baik makan daging lembu....murah sikit dari kambing...hihihi

    ReplyDelete
  7. selalu tengok orang travel oversea akan beli mcm ni untuk bawa masa travel..

    Takut tengok harga barang sekarang.. Ayam pun mahal. Kesian orang yang ada anak ramai yang susah nak beli ayam. Dengan harga sekarang lagi susah nak makan ayam..

    ReplyDelete
  8. Kalau banyak daging kambingnya, memang puas hatilah.. Berbaloi..

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥