Casablanca: Lagu Viral Tiktok Nyanyian Nuha Bahrin & Naufal Azrin



Zaman Tiktok dan Reel ni selalu sangat terpengaruh dengan lagu-lagu dari situ. Mana taknya bila dah berkali-kali lagu tu ulang-alik lalu-lalang di TT dan Reel memang geram jugak nak dengar full version lagu tu. Macam tu jugaklah bagaimana saya terjatuh suka dengan lagu arab mix malay ni. Casablanca nama diberi. Penyanyinya of courselah saya tak kenal, tapi lagunya rare, sedap didengar, lirik catchy dan muzik ada arangement arab gitu. Nice la, saya suka.



Casablanca

يا حبيبي، يا نبض قلبي
خليك معايا طول الوقت ما تفارق عيني
بعدك يكويني، قربك يحيني
محتاجك جنبي دلوقتي وأيامي الجايه
وحدك أنت نصيبي، نور العين يا حبيبي
غيرك ما بعشق حدا

(Ya Habibi Ya Nabdha qolbi
Khollaik Ma'aya tul alwaqt ma tufariq 'aini
Ba'dak yakuini qurbak yahyini
Mahtajuk jambi-dul waqtu wa ayya mil ghayya
Wahdak anta nasibi
Nural Ain Ya habibi
Ma Bisyak Ghairok hadaa...)


Denyut jantungku berdebar
Terasa indahnya
Dunia ini kita yang punya

Akulah mataharimu
Kaulah kekasihku
Kita kan bersama selamanya


Dah try dengar ke? Amacam? Layan tak? 

Ada lagi lagu viral TT & Reel yang saya dok ulang-alik dengar dalam kereta masa driving. Hehehe. Pengaruh betullah kan? Ia macam terngiang-ngiang di telinga tau. Nanti saya share lagi ye lagu viral VTT.
 

Post a Comment

2 Comments

  1. dah boleh menyanyi live ke penyanyi wanita itu? seriau dengar nyanyian dia dulu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mcm ok je kak ammi... sape nuha ni? sy mmg x kenal dia ni.. hahaha

      Delete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥