Mochi Sedap

Semalam ada potluck kat ofis. Kebetulan jiran 1 lorong ada menu jualan baru so kita trylah order untuk bawak ke ofis. Selalu saya order brownies je dari jiran ni, semalam saya try order mochi mix flavour. Sedap uui! Lembut gebu je.

Puas hati. Flavour kaya pandan untuk hijau, peanut untuk putih dan red bean yang merah. RM25 untuk 1 box ni.


Mochi red bean. Selalunya saya jarang suka inti kacang tanah tapi sedap pulak versi jiran saya ni. 


Mochi inti kacang tanah


Bila bagitau member kat ofis order dari jiran, member-member pun keluarkan fakta, ramainya jiran akak yang jual makanan ek? Best! Aahla kan, tak perasan pulak. Hahaha! Alhamdulillah kita berkongsi rezeki dengan jiran-jiran yang berniaga.


 

Post a Comment

4 Comments

  1. sedapnya mochi ni.. harga pun berpatutan :)

    ReplyDelete
  2. Moga bisnes jiran tambah maju. Kalau rasa sedap biasanya pelanggan akan ulang beli.

    ReplyDelete
  3. Teringat zaman pkp dolok cuba macam2 resipi masa lockdown termasuk resipi mochi.

    ReplyDelete
  4. Wah, banyak perasa mochi.
    Pernah merasa yang dijual di Aeon, perasa strawberry.

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥