Pengalaman Buat Facial



Hari Ahad lepas, selepas 14 tahun yang lalu saya pergi but facial! 14 tahun beb! First & last buat facial sebelum kahwin tahun 2008 dulu. Segan nak jawab soalan adik yang facialkan muka saya tu.

Bila last kitak molah facial kak?
Lamakkkk... gilak dah kamek sik facial.

Mesti dia 'kagum' kot tengok blackhead saya. Kah kah kah.
Masa dia buang black head tu memang keluar jugak air mata ku ini.


Appointment kami pagi tu jam 10 pagi. Pergi dengan naked face, suci bersih pagi tu.


Promo kalau 3 orang buat facial, orang keempat dapat free facial deep cleansing


Pilih.. pilih..


Saya dan adik no 3 buat carbon peel laser, adik bongsu buat lifting dan yang dapat free si adik lelaki, dia buat deep cleansing. Perbezaan lepas facial memang muka terasa bersih, nak repeat lagi lah lepas ni. Hihihi. Encik Suami pun kata nampak sikit perubahan kat muka. Itu baru 1st treatment, belum lagi 2, 3 4 dan seterusnya. Hahaha! Berangan berangan.


Pelaburan untuk cantik.. konon.. hihihi! Tapi ye lah dah 40-an ni kena sedar diri jugak.


Awak.. awak... mesti biasa kan pergi facial? Saya macam ni lah, low maintenance gitu. Memang dari muda-muda dulu dah tak berapa nak memikirkan benda-benda kecantikan macam ni. Ala kadar je.


 

Post a Comment

7 Comments

  1. Ehh..ni macam akak la ni, hujung tahun lepas baru pertama kali pergi facial selepas 17 tahun berlalu 😂

    Ceritanya, masa 1st time duluuu…orang tu buat sakit kulit muka kita. Terus serik.

    ReplyDelete
  2. Seronoknya ada orang belai wajah kita. Kita las buat facial... entahlah...berzaman dah berlalu hihihiii.

    ReplyDelete
  3. Orang pompuan, ape lagi.. Facial je le. Hihi

    ReplyDelete
  4. hhahaha dana pun dah lama sgt tak buat kak

    ReplyDelete
  5. Ehhh..ehh..last buat facial pun masa nak kawin dulu. 2015. Lama gak dah tu..hahahaa.

    ReplyDelete
  6. Dah lama tak buat facial. Rasanya pertama dan terakhir kali buat masa kat New York Skin Solution dulu. Tu pun yang trial punya. hehe..

    ReplyDelete
  7. hahaha.last pergi facial tahun lepas. ikutkan kulit muka saya senang membiak blackhead, kena facial selalu tapi tulah duit tu asyik nak terhala tempat lain je

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥