Lagu Untuk Pasangan Yang Curang

Lanjutan daripada entri coklat sebelum ni, 
Uncle Gedek ada komen seperti di bawah:



Langsung saya terus bukak YT.
Karma dan Cokelat.
Memang antara lagu favourite jugak ni.
Dah jadi macam evergreen song dalam favourite playlist.


Karma - Cokelat

Sekian lama kita bersama
Ternyata kau juga sama saja
Kau kira ku percaya semua
S'gala tipu daya, oh percuma
Kau buat sempurna awalnya
Berakhir bencana
S'lamat tinggal, sayang
Bila umurku panjang
Kelak ku 'kan datang 'tuk buktikan
Satu balas 'kan kau jelang
Jangan menangis, sayang
Ku ingin kau rasakan
Pahitnya terbuang sia-sia
Memang kau pantas dapatkan
Akhirnya usai sudah semua
Ku dapat tertawa bahagia
S'lalu tampak indah awalnya
Berakhir bencana
S'lamat tinggal, sayang
Bila umurku panjang
Kelak ku 'kan datang 'tuk buktikan
Satu balas 'kan kau jelang
Jangan menangis, sayang
Ku ingin kau rasakan
Pahitnya terbuang sia-sia
Memang kau pantas dapatkan
Kau buat sempurna awalnya
Berakhir bencana
S'lamat tinggal, sayang
Bila umurku panjang
Kelak ku 'kan datang 'tuk buktikan
Satu balas 'kan kau jelang
Jangan menangis, sayang
Ku ingin kau rasakan
Pahitnya terbuang sia-sia
Memang kau pantas dapatkan


 Baca jugak komen viewer di YT lagu ni
Memang setuju apa yang mereka tulis
Dah nama pun karma, memang ada sedikit 'marah' pada nada lagu dan kata liriknya
Bunyi gitarnya pun macam menghentak-hentak je
Sesuai sangat lagu ni untuk melepaskan amarah kepada pasangan yang curang 
Tapi dengan berlapik la
Marah-marah tapi kena sabar
Macam main psiko gitu
Especially part ni

Jangan menangis, sayang
Ku ingin kau rasakan
Pahitnya terbuang sia-sia
Memang kau pantas dapatkan

Hah, adan uke
Haa.. begitulah
Almaklumlah zaman dulu-dulu nak marah ke merajuk ke
Bagi lagu je
Paham-paham je lah
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
Siapa yang macam ni dulu ye?




9 Comments

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥

  1. Yezaaaa! Lagu feveret uncle tu!... (Oooo... eja dia Coklat eh? hehehe)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cokelat uncle.. hehehe
      Lagu ni zaman kegemilangan lagu indon πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

      Delete
  2. lagu yang menginsafkan kepada mereka yang berkaitan hehehhe

    ReplyDelete
  3. eeii... lamak x dgr lagu tok. Tapi rentaknya nang layan walaupun x pernah curang / dicurangi (nauzubillah mintak dijauhkan!)

    ReplyDelete
  4. Dulu kalau merajuk..bagi lagu..
    Tapi kena nyanyi sendiri🀭
    Sekarang hantar kat whatsApps..just tadah telinga..
    Kira orang dulu merajuk pun struggle kena tulis sendiri...🀣

    ReplyDelete
  5. Adan Uke! Hikhikhik comel lah Kak Mim. Setiap perbuatan akan dapat balasannya kan kak. Baik dibalas baik dan jahat dibalas jahat. ;)

    ReplyDelete
  6. Lagu fevret time karok ni. Especially kalau lepas putus cinta atau tengah stress

    ReplyDelete
  7. bunyi gitar tu mmg betul menghentak-hentak mcm geram yg x dpt dilepaskan heheh

    ReplyDelete
  8. adoilah.. sabar jelah kak mim ni tau.. sha punyalah baca serius dari awal sampai habis.. sampai rangp last tu terus tergelak.. hahaha.. adan uke ye..

    ReplyDelete
Previous Post Next Post

Contact Form