Selalunya adik yang suka buat sambal bunga kantan ni. Tapi bila dah sendiri nak makan, tak boleh dah nak tunggu orang buatkan. Sendiri craving, sendirilah kena masak. Senang je cara nak buatnya, cuma ambik masa sikit masa penyediaan nak gunting halus kelopak bunga kantan tu. Saya guna gunting je sebab nak cepat. Hihi.
Cara penyediaannya just ikut langkah-langkah di infografik yang saya dah sediakan. Terbaiklah PA saya nan sorang ni, cemerlang sangat part buat poster.
Cuba tau, jangan tak cuba. Sedapppp!!
Saya makan dengan nasi putih panas-panas jer 😋


3 Comments
Nampak sedap tapi kantan ni berangin sikit tak sesuai untuk orang ada getd macam pokcik ni..
ReplyDeleteSedapnya sambal kantan. Cie selalu jugak buat cuma lain sikit la resipi.
ReplyDeleteSaya pun suka aroma bunga kantan ni. Masuk dlm nasik goreng pun sedap.
ReplyDeletePenafian:
Setiap maklumat yang terkandung di dalam blog ini adalah pengalaman peribadi penulis ♥ KakmimDotCom ♥
Oleh itu, setiap komen yang tersiar di ♥ KakmimDotCom ♥ adalah tanggungjawab sepenuhnya penulis komen itu sendiri malah tidak mewakili pandangan penulis blog. Penulis blog tidak akan dipertanggungjawabkan andai berlakunya sebarang permasalahan yang timbul yang berkait dengan komen tersebut.
Penulis blog juga berhak memadam tanpa menerbitkan sebarang komen yang dianggap tidak menyenangkan.
Sekiranya ada persoalan dan masalah, bolehlah terus email di kakmimdotcom@gmail.com. Selamat membaca!