Follow Us @soratemplates

17/04/2013

My handmade brooch juntai-juntai

April 17, 2013 2 Komen
Hari ni saya belajar 1 kemahiran baru, buat brooch juntai-juntai. Ropanye... senang jer membuatnya. Cuma, nak atau taknak je. Pasni nak teruskan atau?? Haaa.... nak atau taknak??? Tu jer lah jawapannya



16/04/2013

Kek Batik Crunchy Last Minute

April 16, 2013 5 Komen
Ala... saya ni bukannya rajin sangat membaking pun. Ikut mood, kalo rasa nak makan buat sendiri, barulah membaking. Yang ni, kek batik crunchy, bekalan kudapan untuk saya di ofis hari ni. Dah lamaaaaaaaaa sangat tak buat kek batik. Hari Ahad hari tu membatik ler saya di rumah, last minit punya batik, hehehe. Tapi baru sempat potong pagi tadi. Hehehe. Rasanya? Rasa kek batik lah, sedap! Lagi sejuk lagi sedap, krap krup jer. Hehehe



Mati awal jika kerja jauh?

April 16, 2013 4 Komen
Salam Selasa. Hari ni tertarik dengan 1 keratan akhbar di FB. Mati awal jika kerja jauh??? Huhuhu. Saya pergi kerja 40 km, dari rumah ke pekan Bau, pergi balik dah 80 km, so saya tergolong orang yang mati awal lah kan? Hahaha. Ajal maut di tangan Tuhan. Kalau kita jaga kesihatan, pandai manage emosi dan stress takde kaitan pun dengan mati cepat. Semuanya di tangan Allah. Ni cuma kebetulan jer.




15/04/2013

Program Belia Santai bersama TPM

April 15, 2013 0 Komen
Saja jer nak tayang muka di blog sendiri, gambar I bersama TPM ni. Hehehe. Ya, saya akui memang saya agak sibuk tahun ni. Kat ofis memang tak larat nak mengarang cerita di blog. Update FB je lah menyempat. Buktinya, saya sibuk kan? Sibuk dengan program kolej. Hahaha. Sibuk lah sangat. Hari ni tak sibuk. Kot. Ada tugasan yang masih lagi tertangguh. Ergh... apsal malas sangat ni Puan Mira oii!





Jalan-jalan?

April 15, 2013 0 Komen
Dan kerana 2 minggu berturut-turut busy dengan penyediaan dokumen untuk validasi, sampai anak-anak pun terabai, hujung minggu pun tak enjoy macam biasa, makanya hujung minggu hari tu pelawaan untuk 'lari' dari bandaraya Kuching dari mak pun diterima dengan hati dan tangan terbuka. Tak dapat check-in pun takpe lah (sebab fully booked) janji boleh jalan-jalan cuci mata bersama keluarga.


Kami ke Taman Negara Gudung Gading! 1 jam setengah dari Kuching, kami guna lebuhraya pesisiran dan naik feri di Batang Rambungan. Kalau guna jalan yang tak payah feri tu 2 jam jugak lah driving. Dan yang bestnya, sekarang ni memang masa untuk rafflesia berkembang! Tapi, saya tak pegi pun carik rafflesia tu, biasalah yan gpempuan kan sibuk dengan makanan, masak-masak lagi.


Ni lah dia rafflesia di Gunung Gading. Yang kaum lelaki jer yang pergi naik atas, ada lah kira-kira 1 jam macam tu untuk carik rafflesia tu. 

Ayah Iman dan rafflesia.  
Iman, dah besar kan?
Ibu Iman, tak membesar jugak kan? Haha

Rasa macam nak cuti-cuti Malaysia je. Nak makan-makan. Shopping-shopping. Oops... terlebih sudah. Ayah Iman target setiap tahun mesti bawak family jalan-jalan.

2009 - baru kahwin, honeymoon di Langkawi
2010 - Iman Madihah 1 tahun: jalan-jalan di Penang & Kedah, adik ipar kahwin di Changlun
2011 - Iman Madihah 2 tahun: jalan-jalan di KL je
2012 - Iman Madihah 3 tahun, Irfan Mustaqim 4 bulan: jalan-jalan Melaka, KL
2013 - ?

2013 masih menjadi persoalan. Ingat nak pergi Langkawi lagi, bawak Adik, tapi rasa nak pergi KK pun ada jugak. Nak pergi oversea? Tu nanti dulu, belum ada perancangan lagi, kecuali Singapore. Universal Studio?? Bestttt...

Apapun, kena kumpul RM dulu. Yeehaaa!


Kronologi Validasi

April 15, 2013 0 Komen
Semuanya bermula pada awal Disember tahun lalu.
Bila iklan kenaikan pangkat dibuka.
Maka busy lah kami, mengisi itu dan ini, menyediakan itu dan ini.
Dan folio pun siap juga akhirnya untuk dihantar ke sana.
Itu cerita tahun lepas.


Pertengahan Mac 2013, tarikh validasi pun diumumkan.
Masa tu tarikh takde lagi, cuma dimaklumkan 1-20 April.
Apalagi, kami pun busy lagi.
Menyediakan folio lagi.
Tambah apa yang perlu, buat apa yang tak ada.


Bilik pun masa tu tak perlu cakap lah.
Dah bertimbun dengan fail.
Sampai yang jarang masuk ke bilik kami, terperanjat beruk melihat keadaan bilik kami.
Gambar masa tu memang tak terfikir pun nak ambik.


Dan 9 April, tarikh keramat bagi kami.
Kami telah selamat divalidasi.
Proses validasi pun berjalan lancar.
Alhamdulillah, semuanya telah dipermudahkan.
Sekarang boleh lah konsentret tugasan-tugasan lain.
Dapat tak dapat tu belakang cerita.
Kalau ada rezeki, alhamdulillah.
Kalau belom ada rezeki, cuba lagi.
Yang penting kami dah cuba dan buat yang terbaik.