Perempuan paling cantik di negeriku Indonesia

Perempuan paling cantik di negeriku Indonesia. Pergh.. panjang gila tajuknya. Ni lagu baru Dewa 19 dari album Kesultanan Cinta. Bagi bala-bala Dewa sila dengarin lagu baru ini ya. Sangat suka intronya. Kalo korang pun suka, download la apalagi.


Merah darahku bulat tekadku
Setelah aku tatap wajahmu
Berkobar seluruh jiwa dan ragaku
Untuk perjuangkan cinta yang ku yakini

Putih tulangku semangat cintaku
Setelah aku raba tanganmu
Rasakan kulitmu yang selembut salju
Serentak bergelora darah mudaku

Reff:
Kamu adalah perempuan paling cantik
Di negeriku indonesia kamulah yang nomor satu
Aku tak akan bisa sukai lagi perempuan yang lainnya

Revolusi cinta matiku
Telah bergema ke seluruh negeri
Ini adalah tonggak sejarah hidupku
Karena ku yakin kamu adalah takdirku

Dengan tegasnya ku nyatakan
Kamulah akhir perjuanganku
Kuburkan cinta cinta yang sudah sudah
Kemerdekaan aku kamu yang ku tunggu

Back to Reff:

Klik DOWNLOAD untuk muat turun lagu ini.

Post a Comment

9 Comments

  1. ~ tajuk cam best jer.. tak penah dengar lagik lagu nih. ~

    ReplyDelete
  2. amy,
    dgr la..klik button play tu

    ReplyDelete
  3. isk2.. dulu makluk tuhan paling seksi.. ni paling cantik plaak ek..

    uwaaa speaker umah dah rosaaak.. canner nak dengau :(

    ReplyDelete
  4. lor.. ciannye
    bistu xleh dgr la ek?

    ReplyDelete
  5. meterial yang dah biasa kita dengar dari dhani dan dewa19.jelas ada adunan mizik rock yang keras dgn susunan muzik yang segar dan berbau techno ala2 hybrid rock.tapi masih tetap karya yang hebat dan bagus.mungkin mula dengar agak pelik tapi kali2 dengar baru dapat feel lagu ni...geren banget

    ReplyDelete
  6. mula² mek ingatkan apa lah tek
    ingatkan tak ngan ngerepak ttg ppuan indon tek..hahaha

    duhal lagu...alu terus laju jak mek click downlod link ya..hehe :P

    ReplyDelete
  7. red akak zie
    uiks.. ada ka patut
    hahahaha
    dh dgr?
    ok x?

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥