Follow Us @soratemplates

21/03/2011

Beliang

Ri marek gi Emart.
Shopping hardware sikit pakei dapur baru.
Lepas abis bayar, stop kejap kat meja banquet kat tepi eskalator.
So kemaslah barang-barang tek so sik perlu lah embak troli turun dibah.
Iman tek dalam troli kejeron juak dah nak turun.
Ku turun lah tek, engkah di dibah.
Sambung tolong Ayah Iman kemas barang.
Sekali toleh gik nangga Iman dah sik ada!

Ibu: "Yang, ne Iman? Iman sik ada!"
Ayah: "Aih, kitak dah nurun nya tek duhal?"

Yarabbi! Nerves rasa nyawa.

Ibu: "Carik kat eskalator Yang, kali nya nak turun!"

Ngelepar jak mek 2 laki bini bercarik ngan sik kecik.
Sik lamak pasya ada jak Iman diembak Ayahnya.

Ibu: "Sine kitak nemu nya tek?"
Ayah: "Ya rah tempat basikal ya. Nya dah nak nait atas basikal dah"
Ibu: "Ya Allah, cepat na juak kaki nya eh. Isk..."

Terus ku ambik nya dari Ayah nya. Nya senyum-senyum tetak-tetak jak.
Sik nya tauk aku ngan Ayah nya dah berliang ati.

Ayah: "Rasa terhenti kejap nyawa tek. Rasa kosong jak Emart tok sik berurang"
Ibu: "Ya lah, pengajaran, sikpat layap agik dah Iman tok"

Pasya mek orang balit.
Turun dibah. Melimpas kedei jual magazine.
Iman dah ter-aok-aok, angguk-angguk palak dah nunjuk buku.
Adoh, nya mintak buku gik.
Cun juak tek ada majalah PaMa latest di kedei ya.
So aku singgah lah beli sigek.
Si Iman dah nangis, nunjuk buku.
Cariklah juak sigek buku ngan nya.
Mulut dah bisin, aok, aok.
Mun aok ya, retinya nya maok lah ya.
Dah lah sikda buku best, beli juaklah sigek.
Pasya gi bayar ngan cashier di dalam.
Pulang nya nangis gik ngan Ayahnya.
Berair mata nangis.
Terus cepat-cepat bayar then kuar agak nya.
Suk nya tek terus buka buku nya.
Siap jari tunjuk-tunjuk kat buku ya, macam menar jak baca.
Alu suk lah nya tek sampei ke kereta.

Mun sik tegal nya ilang sekejap tek, sik juak nak nurut kata nya.
Gik rasa berliang, gine mun nya menar diculik urang.
Sine nak carik ganti?????
Nauzubillah.. mintak simpang malaikat 44.

Iman & cousins. Nangga Iman lok, berolah kali jak rupanya. Dah lah nya sorang rempuan.



Ibu Iman: mode blur alu terembak-embak sampei ke opis.


10 comments:

  1. yah..beliang juak nyawa mek maca..huhu

    iman..iman..nang cepat kaki nya..nasib sikda apa2 kak...

    ReplyDelete
  2. ya lah V, dh lah nektok mcm2 hal jak... sib bait cpt ditemu agik

    ReplyDelete
  3. aduh. sama kedak V ujuak kamek eh.. beliang ati juak maca. Nang sik pat dah layap masa tok ibu iman.. mun nak berbeli barang.. kamek akan carik kedey yang setingkat and mun duak tingkat pun, ada lift... sebab ney nak embak barang
    ney gik dengan anak yang dah laju berjalan. hehehehe...
    pengajaran ya aikh... aok.. aikh and aok.. hehehehe...

    ReplyDelete
  4. sis kembhoja, ya lah tek, suci ter aikh aikh, iman nya nang semua aok aok...

    ReplyDelete
  5. lemah sa nyawa mek baca mira..ne nak, muka iman dah d imajin mek muka adam..sik suka perasaan beliang ya..pengajaran k kita suma..biak umo ya sik pat d tandah eh..masih lemah badan mek tok..ya allah iman..."aok aok..aok apa kitak tek??"hjg minggu g macd ngan adam maok???

    ReplyDelete
  6. sahm, boleh... lak kompomkan agik.. lak ajak sapa yg mok join kita... kira mini gathering lah tek.. k? k?

    ReplyDelete
  7. baby hah riya d the spring... pucat dah muka mek 2 laki bini, kmk dan nangis dah, duhal nya lam fitting room, posing pan cermin... huh..

    berat, beratlah, dukung sia ctok waima bihah dah besar, jerak.. huhu..

    ReplyDelete
  8. mena? nang xpat nemu cermin lah... kmk x larat eh dokong iman... mun sekejap jak xpa, tp mun gi supermarket pandei nya nunjuk troli mtk engkah lam troli

    ReplyDelete
  9. ibu iman:bgs iman mintak engkah dalam troli..adam mun boleh nak kuar dari troli ya...

    mama bihah: nama anak pompuan owh..nang sik pat nangga cermin..adam sik pat nak ball n keta..

    ReplyDelete
  10. nya suk dlm ya sbb bila ktk ambik brg, ktk mst berik ngn nya, lak nya nikam masuk ke dalam... pentarnya

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥