Follow Us @soratemplates

13/04/2011

Day 1 - Gynae Ward

Hmm...
Memang dah bukan mungkin
Pasti
Iman belom ada rezeki jadi 'Kakak'

Start spotting hari Isnin
Dah risau dah
Ultra sound kat private je
Doc suruh pegi hospital terus
Call cousin (radiologist), dia suh jumpa dia petang
Ok...malam tu perut memang dah sakit dah

Selasa pergi kerja macam biasa
Bawak perut yang sakit, bawak hati yang risau
Setelkan kerja mana yang perlu
In case, admitted
Rupanya memang benar!

Sampai GH tepat seperti yang dijanjikan
Tapi cousin busy, sedang running case
Ayah Iman mintak tolong radiologist lain
2 orang radiologist baru dapat detect something
Something wrong
Rahim saya kosong!
So saya direfer ke EPAU

Alhamdulillah saya direfer kepada Dr Jenny
Doc yang operate saya dulu
Dia buat ultrasound, memang rahim saya kosong
Rupanya 'dia' di luar, dekat dengan tiub Fallopio
Ya Allah..

Pastu dia explain kepada saya apa sebenarnya yang boleh terjadi
So saya pun diarahkan untuk masuk wad untuk observation
Dan di sinilah saya mengupdate entri hari ini
Di Sarawak General Hospital ini


11 comments:

  1. so apa kemungkinan yang akan berlaku kak? get well soon kak!

    ReplyDelete
  2. kitak xpecting duhal..erm...sabar k..ya jak dapat d padah..lak update status selalu..risau indah mek dgr kitak mcm ya..

    ReplyDelete
  3. mek doakan semua nya selamat kak..sabar byk2...

    ReplyDelete
  4. v,
    tgu 48 jam baru doc decide... tq

    sahm,
    aok... x sangka juak tek ada masalah... ya lah takut nk pregnant lmbt gilak... kira gik awal juak la early 30 tok tp Allah lebih tauk apa yg Nya rancang pakei kita

    miss Fida,
    thanks fida...

    ReplyDelete
  5. u pregnant luar rahim? semuga semuanya selamat.

    ReplyDelete
  6. nang bnr kata kiotak..kita tok dah berumor baruk nak molah anak ramei2..nang berisiko bah..get well soon..

    ReplyDelete
  7. biras mek d GH juak, sama kes ktk but sadly, memang dah cuci laa... hmmm... kmk nunggu bulan tok gney, berlombak-lombak jak kita nak preggy, aih... kmk ingin juak nak ada baby gikk..

    get well soon dear, kita hanya merancang, Allah yg menentukan.. sabar k..

    ReplyDelete
  8. kmk rs memang xda harapan lah..hehehe

    ReplyDelete
  9. sabar.. mungkin lum rezeki... :)

    ReplyDelete
  10. Harap Ibu Iman tabah & sabar menerima ujian dari Allah ini...Take care..

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥