Sik Ada

Dulu masa mula² positif pregnant
Awal² lagi dah kami gitau Iman
Yang dalam perut Ibu ada 'Adek'
So, Iman pun kiss perut Ibu
'Dek' 'Dek' - kata Iman


Dalam minggu ni, masa lepak² atas katil
Tiba² Iman kiss perut Ibu
'Dek', 'Dek' - dengan excited sekali
Alahai, kesiannya anak Ibu
Dia ingat lagi rupanya

Ayah pun dengar
"Ooo tedahhhh...." - kata Ayah
Ayah pandang muka Ibu
Dan kami berpandangan

"Adek dah sikda, nak" - Ibu cuba menjelaskan kepada si anak
Kesian si anak
Sambil Ibu buat action dengan tangan, bermaksud -tak ada-

Tadi masa adik Ibu dan Iman berdua-duaan di rumah
Tiba² Iman selak baju Mak Mok (adik Ibu)
Iman usap-usap perut Mak Mok
Seolah-olah sedang buat pemeriksaan kat perut si Mak Mok
"Sekdaaaa" - kata Iman, sambil tangan buat action sik ada

Alahai Iman...  semuanya dia ingat

Zaman berpantang Iman...keciknya Iman, sekarang...? Hihihi... 30hb ni genap setahun 6 bulan



Ibu Iman: baruk malam tadik cerita ngan Mak Mok, siangnya terus Iman cek perut Mak Mok gik, anng lah sik ada papa perut Mak Mok... hehehehe



Post a Comment

6 Comments

  1. memangla mira, memory anak baya iman memang mudah serap. even, kita buat gaya remeh pun, dia tetap akan tiru ingat dan buat masa akan datang, kesian tapi lucu dgn keletah iman. setahun stengah, besar dah.

    ReplyDelete
  2. sekpa iman, lak adala ibu ya..hehehehe

    ReplyDelete
  3. cha,
    betol... skrg semua kedai mkn yg die penah gi die ingat... x berasa cptnya ms berlalu kn?

    kak eida,
    insya Allan... aminnn... hehehe

    ReplyDelete
  4. otedah iman.. xpa, padah nga ibu, try again. hehehe..

    kmk rasa nabihah x mok nak adek dolok, coz bila d tanyak pasal adek, mesti nya mcm polah2 x dengar, mbak kakar lain.. kdg2 nya nunjuk dirik nya pun madah diriknya baby or adek.. haih..

    tp mamanya kuat mok berik adek... hehehe.. cuma lum rejeki setakat tok.. :p

    ReplyDelete
  5. nyza,
    bihah xmok adek ka? iman tok ganas mun nemu miak kecik... miak kecik lain pun ditunggahnya adek

    ReplyDelete
  6. za, bihah ya dah tauk reti ber adik..ya nya sik maok nak..mcm iman ya, belum tauk reti adik ya apa kali nak..belum tauk jeles..hehehe..adam mun d pdah ada adik dalam perut, d paluk n cucuk nya perut kita gik ada...nang lah sik tauk apa adik ya...p sik da pun bb dalam perut tok..hehehe

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥