Follow Us @soratemplates

02/11/2020

Zon Merah

 

Maaf ye tak sempat nak update. Nak BW pun 1-2 blog je tanpa tinggal jejak. Bekfes pagi tadi pun sambil setelkan keja.

Sejak Kuching dah dideclare zon merah Jumaat lepas Kakmim pun mohon BDR. Hari ni tetap keja sebab kami ada jadual penggiliran. Tapi tak menyempat pun nak update cerita minggu lepas. Banyak task yang kena disetelkan sebab walaupun keja kami tak kerja straight 8 jam.

Satu je. Pray for Kuching gais! Sekelip mata dah bertukar ke zon merah. Sebab tu lah patuhi SOP norma baharu yang telah ditetapkan. Sekarang ni macam penularan bermula dari kluster kayangan jer. Sedihhhh!

8 comments:

  1. take care kak min.... selamat BDR....

    ReplyDelete
  2. BDR memang stress kan. Take care kakmim, stay safe. Free2 nanti jemput ke blog baca ending cerpen 😁

    ReplyDelete
  3. skrg dh makin byk zon merah seluruh negara., ;p

    ReplyDelete
  4. kamek amat berharap agar Kuching jadi hijau balit..

    bayangkan ( kalau boleh jangan ) di Kuching terus meningkat kes positif jadi ratusan maka tiada pilihan untuk total lockdown.

    Ini mengakibatkan lumpuh aktiviti ekonomi dan permasalahan hidup akan menjadi kronik.

    ok lagi la mereka yang bekerja di sektor awam...bagaimana pula mereka yang bekerja sendiri dan bisnes..

    kuat susah juga mau fikir la

    ReplyDelete
  5. Take care kak Mim. Susah ati bila tengok angka makin nait² padahal orang semua dah di pkpd pkpb. apa indah semua. heran..

    ReplyDelete
  6. Moga keadaan ni cepat reda....

    ReplyDelete
  7. Sama lah kita dah zone merah ni. Seremban makin naik kesnya. Dah PKPB. Bertabahlah.

    ReplyDelete
  8. semoga keadaan cepat reda. cepat2 la covid hilang dari bumi ni

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥