Follow Us @soratemplates

02/07/2021

Ketibaan Kitchen Helper Baru

Sejak suka berziarah di blog kawan-kawan blog yang aktif berAF akhirnya saya terbukak hati jugak nak beli AF. Tambah-tambah lagi minyak pun dah semakin mahal sekarang. Tapi baru semalam goreng ayam, kalau tak, boleh test goreng ayam terus malam ni.


Sampai-sampai rumah dari ofis tadi dapat notification parcel AF ni dah delivered. Hmm.. tak lama lagi sampailah tu rider J&T depan rumah. Betul jugak, timing yang sama dengan novel 2 minggu lepas.

Si abang dah sibuk tanya, apa yang Ibu beli? Besarnya kotak! Sebenarnya dia tengah tunggu barang dia jugak tu. Tengok kakak beli hoodie, dia nak jugak.

Ada orang volunteer nak unboxing.

Baca review memang kedai ni packing dengan double box. Memang diterima dengan very good condition.

Dilemma hari tu nak beli yang merah atau hitam. Last-last ambik yang hitam je. Petang sikit boleh la try, nak tidur sekejap. Asal balik ofis je mesti ngantok. Macam la penat sangat ๐Ÿ˜‚




17 comments:

  1. Eh, sama model dengan aunty punya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mst aunty dh lama pakai kn?? Kita br je pakai ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

      Delete
  2. Wahhhh.. Eat healthy sungguh pasni. Ammi pun nak cari juga sbb nak kurang kan goreng menggoreng

    ReplyDelete
    Replies
    1. Byk offer kt shopee ammi.. cari lah kita sama2 berAF.. hehehe

      Delete
  3. wah.... pasni bole masak sedap2 la ye hehehe

    ReplyDelete
  4. Dah ada kitchen helper ni, lagi mudah dan cepat lah masak nanti kan kakmim hahaha. Kesihatan terjaga sikit gituuu hehehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya allah begitulah harapannya.. minyak pn makin mahal jugak skrg

      Delete
  5. Wahhh.. cantik. Kita beli Af lama dah, beli kat giant, model lama, ala konvensional gitu. Geram tngok AF canggih manggih skrg.. lagi la ni, digital, wowwww!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apalagi kak.. bukak shopee now! Hahahaha.. silalah tambah koleksi gajet akak ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

      Delete
  6. Dah boleh memasak macam-macam lepas ni..

    ReplyDelete
  7. ramai kata best bleh masak dan mudahkan keja

    ReplyDelete
  8. Yeay..selamat ber AF kak mim hehee :)
    Shida pun baru juga guna kak..semua gara2 godaan lah hahaa ^_^

    ReplyDelete
  9. Wahh kakmim dah terjebak juga. Alhamdulillah sampai dengan selamat. Pasni bolehlah masak masak guna air fryer pulak.

    ReplyDelete
  10. senang kalau ada air fryer ni. healthy pun ye jugak sebab tak payah guna minyak

    ReplyDelete
  11. ini memang help sgt ni tau.
    tahniah...

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥