Follow Us @soratemplates

08/07/2021

Setelah Bertahun Tak Jejak Kaki ke Boulevard


Fuh! Jangan report ye.
Hari ni balik dari ofis saya temankan si adik bongsu pergi Boulevard.
Dia nak pergi ambik laptop yang dia dah book secara online.
Lama wei tak jejak kaki ke Boulevard Shopping Mall ni.

Sunyi!! Macam ni rupanya mall masa lockdown ni.
Memang mostly kedai tutup.

Tapi.. tiba-tiba ternampak satu kedai saka ni bukak!
Popular Book Store!
Terus bling bling jer mata.
"Jom lah masuk nanti dah ambik laptop susah nak singgah mana-mana."
Cadang si adik.
Si kakaknya apa lagi.

RM13 jer gais!
Walaupun novel lama tapi tetap menarik perhatian!
Bling bling mata bila dapat cuci mata di kedai buku.

Akhirnya beli jugaklah.
Geng Budak Sekolah untuk si abang.

Setel urusan pembelian laptop, kami pun terus je gerak balik.
Tak ada yang nak ditunggu lagi.
Kedai pun tak banyak yang bukak.
So sebelum tu kami singgah sekejap tapau ais kacang.
Si adiklah keluar tapau, kakak kan driver, tunggu je dalam kereta.
Hiks!
Swee Kang ni antara usahawan tempatan yang sinonim dengan ABC.
Ya, bukan ABC saja, jagung susu, metahorn, whitelady.
Dan beliau telah memeluk Islam ye.


Last but not least, yours truly & her little sister!
Daaa~

Jangan risau ye report BDR dah setel hari ni okay!




 

19 comments:

  1. Seronoknya boleh pergi mall. Sgor pkpd boleh gi kedai runcit je, tu pun sorang. Best kan cuci mata kat kedai buku. Boleh bayangkan mata kakmim bersinar-sinar nampak Popular tu bukak. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. selangor ni makin teruk kes kan? seram jugak.. mcm setahun lg br nk clear covid ni kalau mcm tu.. bertabahlah rakyat selangor

      Delete
  2. Keadaan sama macam kat NuSentral...sedih kan..rindu nak bebas jenjalan macam dulu...akak kekadang pi NuSentral rasa macam alahaiiii...sunyinyaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. kesian jugak kan peniaga² tu kena ttp kedai kn kak? nk kena byr sewa lagi.. bila kt umh x brp nmpk bila dh kt luar ni sedih pulak tgk nasib rakyat malaysia skrg

      Delete
  3. Boulevard ni belah mana ye?? Swee kang ais kacang.. Yeezaaa suka2 lepak situ tp hazab nya nak dpt tmpt masa dulu2 bila kedai penuh je kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. area otw nk ke serian dh kak ret.. dia atas sikit dpd aeon mall... skrg ada imperial hotel & suites jugak di boulevard.. dia jd ala² mid v & citatel tu.. itu la nk mkn abc pn kena bersabar tgu meja 0.. hahaha... esp kalau ahad petang lps org balik kenduri mst nk singgah dlu mkn abc.. haha

      Delete
  4. Jalan mall pun dah xseronok mcm dulu2 kan kakmim..huhuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. serammmm.. hahaha.. nk jalan kedai x bukak mmg x seronok

      Delete
  5. Saya pun dah lama tak keluar ke pasaraya.. Shopping barang dapur dekat² saja

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la... beli yg area dkt dgn umh je.. takut jugak kena tahan roadblock smlm nasib baik x kena tahan

      Delete
  6. tak pernah pulak tahu boulevard ni. Sunyi betul ye mall masa pkpd ni. Dah lama tak pergi mall sejak pkp ni. Kesian pula dengan pekerja bahagian retail :(

    ReplyDelete
  7. Kita pun tuari cerah bijik mata masuk aeon, hihi

    ReplyDelete
  8. Nak tak nak kena juga keluar. Sunyi betul tu shopping mall besar besar pun. Rindu nak pergi mall. Sempat lagi jugak borong buku. Tak ada orang, kita sekali kan pun boleh.

    ReplyDelete
  9. lama kan x g jln2 kat Mall ni
    mesti kalau dpt keluar ni mau jelajah 1 mall ha haa

    ReplyDelete
  10. dah lama tak pekena ABC..huhu..

    ReplyDelete
  11. Lamanya dah tak masuk kedai buku, belek-belek buku. Rindu...

    ReplyDelete
  12. Takpelah ada sebab. Bila banyak kedai tutup, rasa azab betul. Waktu itulah diperlukan sangat.

    ReplyDelete
  13. lama juga tak jejak kaki ke mall..

    ReplyDelete
  14. Masuk popular tu, bahaya juga. Boleh duduk lama, cari buku. Hehe..

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥