Follow Us @soratemplates

10/07/2021

Review: Love Earth Mushroom Seasoning







Saya suka tengok video chef-chef instafamous memasak. 
Kadang-kadang nampak simple jer cara diorang masak.
Yang simple-simple tu memang akan tiruvasi lah.
Apalagi, memang tu pun tujuannya nak follow IG mereka.
At least dapat belajar something.
Kan?

Mushroom seasoning.
Bendalah ni saya selalu nampak @yatiekitchen guna masa memasak.
Mushroom seasoning ni pengganti ajinomoto.
Ingat bolehla kurangkan ajinomoto dalam masakan.

Saya pernah cari di beberapa supermarket besar di area Kuching.
Tapi tak jumpa.
Rupanya kawan saya cakap ada di Everise tapi masa saya carik memang tak pernah jumpa.
Yang ni saya beli di Shopee je.
Nampak sangat kan dah takde benda lain nak search di Shopee.
Bahan masak pun search jugak.

So far saya guna untuk masak masakan bergoreng.
Nasi goreng, mee goreng, sayur.
Untuk lauk-pauk seperti kari, masak lemak saya tak berani lagi campur ni.
Takut pulak rasanya lari.
Hahaha! Rasa pun boleh lari yek.

Close up sikit.


Siapa yang masak kari campur mushroom sesasoning ni komenlah ye.

Produk ni dari negara jiran kita, Singapore.
Tapi yang penting ada Halal certified.


Dia ada 2 lubang, 1 besar, 1 kecik. 
Nak masuk sikit tuang je ikut lubang kecik tu.


Baiklah semua, jom kita tengok apa lagi manfaat mushroom seasoning ni. 
Yang ni saya copy dari web Love Earth, syarikat pengeluar seasoning ni.


Top 7 Benefits of Mushroom Seasoning

 

One of the most important part of cooking is seasoning. Seasonings are much more than just adding salt and pepper, seasonings create deep flavors and marries together different ingredients to a balanced and flavorful food. Seasoning can be sweet, savory, acidic, spicy or bitter. Without it, a dish can be bland and not appetizing. If you are looking for a magical ingredient, get mushroom seasoning!

 

What is Mushroom Seasoning?

Mushroom Seasoning is made of dried shiitake mushrooms and salt. The perfect blend to provide Umami flavor – fifth basic taste, which also described as savory and meaty.  It is a versatile seasoning that you may find yourself sprinkling it on just about everything.

 

Why is Mushroom Seasoning Good?

Not only it enhances flavor to your dish, using mushroom seasoning actually provides many benefits.

 

1) Contains High Natural Glutamate

Mushroom Seasoning is made of Japan’s most popular mushroom- Dried Shiitake Mushrooms. It contains strong, earthy smell and the glutamate content is especially high when it’s dried.

 

2) Made of Ingredients Known as Superfood

Shiitake Mushroom has always known to be a superfood. This mushroom is packed with B vitamins, minerals and essential amino acids to make your body healthy.

 

3) Highly Nutritious

Shiitake mushrooms provide a healthy source of carbohydrate, protein and essential amino acids. They’re low in fat and contain high concentration of vitamin D, B6, B9 and B12, and minerals.

4) Provides Numerous Health Benefits

Not only this fungi can improve one’s well-being and boost immune system, shiitake mushrooms have antiviral, antibacterials and antifungal properties. They also help to control blood sugar levels and reduce inflammation within the body. Especially beneficial for those who are immuno-compromised, diabetic, or suffering from obesity and heart diseases.

 

5) Does Not Contain Any Chemical Additives

Made of 100% natural ingredients, only Dried Shiitake Mushroom and Salt. Pulverized and mixed to form the perfect mushroom powder for seasoning. Without any addition of chemical additives such as preservatives, flavorings, coloring, or bleach.

 

6) Best Replacement for MSG

While MSG are known to be excitotoxic (harmful to never and brain cells), mushroom seasoning is the best replacement for MSG for the tasty Umami flavor. Safer to consume as the glutamate (responsible for the meaty flavor) is naturally found in the shiitake mushrooms.

 

7) Suitable for Vegetarians

Mushroom Seasoning is suitable and safe for vegetarians. Great for its meaty flavor in vegetarian dishes.

 

Now you’ve found your healthy and tasty pantry staple, you can cook like a chef too!

 

Kredit to: Jasmine Lim

(Love Earth Nutritionist

[Bachelor of Science Degree in Dietetics (major) &
Food Science (minor) lowa State University, USA]





 

19 comments:

  1. Bagus ni lebih better kot kan. Baru tahu kewujudan Mushroom seasoning ni. Saya tak pernah guna ajinomoto. Untuk perasa tambahan saya biasa guna serbuk pasti sedap tu je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sbb selalu tgk ig yatiekitchen tu lah terpengaruh fiza ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

      Delete
  2. macam menarik je. saya suka rasa mushroom gak. Cari bahan masak di Shopee tu samalah saya jugak, kakmim. Hehe

    ReplyDelete
  3. Kamek becarik benda tuk juak mem. Paduhal. Kelak try nangga. Yalah selalu nangga yatiekitchen makey. Hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cr jak di shopee mem senang.. ada promo juak mun beli byk ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

      Delete
  4. Baru tahu kewujudan seasoning ni. Biasa guna cukup rasa je selama ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy pn baru tau jgk bila selalu jalan2 di ig

      Delete
  5. Nanti nak cubalah. Senang kalau ada seasoning begini. Pilihan yang lebih sihat pula tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila add cart di shopee ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

      Delete
    2. farrah rajin masak, wajib beli ni :)

      Delete
  6. Itulah tidak jumpa lagi kalau tidak hendak beli.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau awal2 lg cari di shopee mst lama dh jumpa

      Delete
  7. Produk baik untuk peminat cendawan..

    ReplyDelete
  8. ada di shopee ekk? nak search la.
    sama la kita. dok tgk je yatiekitchen guna.
    kerap plak dia guna, hampir semua masakan.
    menarik perhatian sungguh.

    biasanya, ini guna utk sayur goreng & nasi goreng.
    atau lauk chinese style gitewww. pada pndpt aida la :)

    ReplyDelete
  9. Macam nak kena cari gak ni..Pengaruh rakan sabaya (walau umir jauh beza perasan rakan sebaya.hihihi)

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥