Follow Us @soratemplates

23/09/2021

Throwback Thursday: Camping Merdeka

 


Gambar 3 tahun yang lepas.
Mereka acah-acah camping ealaupun hanya di carporch.
Makan pun bawak depan khemah.
Seronoknya jadi kanak-kanak.
Asal jadi pun dah happy.

Khemah ni diorang suka bawak jugak kalau staycation di hotel.
Suka nak berkhemah dalam bilik hotel.
Macam-macam je idea diorang ni.

Update entri yang lepas: 

Sambal paru dah habis!
Masa Ayah IMAN pegi tapau di kedai Nasi Lemak Ganja di Medan Selera Kubah,
Dia cal bagitau banyak lauk dah habis.


Mungkin sebab payday dan malam Jumaat kot.
Orang banyak tapau untuk sedekah.
Tapi takpelah takde rezeki paru hari ni.
Kita sungkei nasi lemak ayam berempah je.

Gambar tak sempat snap sebab balik lambat hari ni.
Sempat sediakan teh O panas je dan terus azan Maghrib.
Syukur atas nikmatNYA hari ni.
Banyak urusan setel di ofis.
Mungkin diberikan rezeki masa yang barokah dariNYA.
Alhamdulillah! 

8 comments:

  1. dpt rasa suasana camping \
    dpn umah pun besttt jga

    ReplyDelete
  2. Bestnya dapat camping walaupun kat luar rumah je.

    ReplyDelete
  3. Saya dan anak-anak pernah juga berkhemah di belakang rumah.. seronok sekali sekala.

    ReplyDelete
  4. Asal ada mood camping ya kak mim, sik kisah cney. Janji happy dan bahagia. Hehe

    ReplyDelete
  5. Siap ada bendera lagi tu. Semangat Malaysia betul. Seronok menikmati zaman kanak kanak. depan porch pun jadi mood bercamping.

    ReplyDelete
  6. semangat betul.. siap pasang bendera lagi..

    ReplyDelete
  7. haha comel betul camping mcm tu hahaha

    ReplyDelete
  8. camping dpn rumah pun blh bg memori indah kt anak2

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥