Masak Apa Hujung Minggu?

Salam hari Isnin! Lamanya rasa tak update dan blogwalking. Ok ke hujung minggu kalian? Tak lama lagi raya haji pulak kan? Cepatnya masa berlalu.

Hujung minggu ni kami tak ke mana pun. Cuma busy dengan rutin hantar Abang pergi balik tusyen, akademi chess dan juga ke Pasar Minggu di Medan Niaga Kubah untuk top up stok bahan basah. Tahun ni memang untuk drill Abang je sebab tahun depan dia nak masuk form 1 dah. So berkorban la sikit hujung minggu tahun ni. Insya Allah tahun depan Awan pulak untuk UPKK.

Bila di rumah, wajib la masak-masak. Balik dari pasar minggu, beli sotong so ada la lauk sotong. Kalau beli sotong saya memang tak suka simpan, bila dah simpan tak best pulak rasanya, dah tak fresh. Ikan, udang, ayam boleh la masuk freezer buat stok.

Bila ke pasar minggu wajib beli buah. Bulan ni mangga dah kurang dah. Yang ada pun dah kecut macam tak fresh dah. Stok lama mungkin. So beli si superfruit je lah, si buah nanas.


Ahadnya Ayah dan hero-heronya request kari ayam. Si kakak request ayam masak kuning tapi 4 lawan 1, so kari ayamlah jawabnya.

Semalam marathon kdrama Hierarchy. Best! Rasanya macam ada sambungan la nanti. 





 

13 Comments

Penafian:

Setiap maklumat yang terkandung di dalam blog ini adalah pengalaman peribadi penulis ♥ KakmimDotCom ♥

Oleh itu, setiap komen yang tersiar di ♥ KakmimDotCom ♥ adalah tanggungjawab sepenuhnya penulis komen itu sendiri malah tidak mewakili pandangan penulis blog. Penulis blog tidak akan dipertanggungjawabkan andai berlakunya sebarang permasalahan yang timbul yang berkait dengan komen tersebut.

Penulis blog juga berhak memadam tanpa menerbitkan sebarang komen yang dianggap tidak menyenangkan.

Sekiranya ada persoalan dan masalah, bolehlah terus email di kakmimdotcom@gmail.com. Selamat membaca!

  1. Bagusnya mim rajin masak2👍👍👍

    ReplyDelete
  2. emm..dapnya.. alhamdulillah, simple but menyelerakan
    emmm..mcm dah lama je x jengah sini..

    ReplyDelete
  3. Rajin masak di hari minggu... Kita masak sup tulang jer.. dgn udang masak lemak..

    ReplyDelete
  4. lamaa jga x jln2 umh mim ni he hee
    smlm hari minggu ciknur gorzng spaggety je utk ank bujang
    lauk lain panaskan je yg hari sabtu

    ReplyDelete
  5. Semua lauk ya nyaman. Kari ayam makan dgn ikan masin boleh bertambah2 nasi hehe

    ReplyDelete
  6. Samalah PH pun skrg quite busy. Kalau weekend tu mmg focus pada urusan anak⁴ je...
    Nenas tu nampak manissssss

    ReplyDelete
  7. Akhir pekan saya justru gak masak..biasanya beli saja hehe...kak Min rajin bangeet..lauk pauk sangat lengkap.

    ReplyDelete
  8. Kita pun tengah layan drama Hierarchy tu. Kakak Iman nanti belajar masak sendiri ayam masak kuning tu ya, hihi.

    ReplyDelete
  9. Sedap tnegoknya especially ikan masin tu....huiiii garing2 kunyah macam keropok...memang akan buat selera bertambah

    ReplyDelete
  10. wahhhh sotong kunyit & nenas tu aummmm sedapnyaaa!

    ReplyDelete
  11. tak masak pun hujung minggu ni asbab dilanda covid, nak berdiri lama pun mengah.. tapi tengok sotong kunyit tu, terliur.. allahu..

    ReplyDelete
  12. Salam kenal semoga sehat selalu, saya akan menjelajah beberapa postingan diblog ini

    ReplyDelete
  13. Berarti ending hierarchy ini masih menggantung ya kak? Open ending? Saya tunggu sampai betul2 tamat dulu lah kalo masih gantung 🤣

    Ah dah lama tak makan nenas madu 🤤. Sukaa sangat, apalagi kalo dpt yg manis ❤️👍

    ReplyDelete
Previous Post Next Post

Contact Form