Bandung dan Gulapong

Minum petang saya dan Encik Suami petang ni. Bandung cicah gulapong. Bandung tu ubi kayu la. Hehehe.


Berdua je. Si kakak dan abang buat hal sendiri. Dipanggil join takmo. Sudahnya dating la dalam rumah sendiri. Eh, Awan dan Alan pulak dari pagi tadi dah main umah mak ngahnya dengan Amirul dan Aydin. Sunyi betul rumah hari ni.

Kami laki bini layan ni je la. Gulapong saya campur air sikit panaskan dalam microwave nak bagi dia cair sikit, senang sikit nak celup-celup macam ni. Gulapong ni makan macam tu saja pun dah sodap.

Mood rajin nak edit-edit. Hihi.

 

11 Comments

Penafian:

Setiap maklumat yang terkandung di dalam blog ini adalah pengalaman peribadi penulis ♥ KakmimDotCom ♥

Oleh itu, setiap komen yang tersiar di ♥ KakmimDotCom ♥ adalah tanggungjawab sepenuhnya penulis komen itu sendiri malah tidak mewakili pandangan penulis blog. Penulis blog tidak akan dipertanggungjawabkan andai berlakunya sebarang permasalahan yang timbul yang berkait dengan komen tersebut.

Penulis blog juga berhak memadam tanpa menerbitkan sebarang komen yang dianggap tidak menyenangkan.

Sekiranya ada persoalan dan masalah, bolehlah terus email di kakmimdotcom@gmail.com. Selamat membaca!

  1. Kenyang perut senanglah hati, kan kakmim

    ReplyDelete
  2. Ooo bandung itu ubi kayu. Dapat tambah ilmu baharu.

    ReplyDelete
  3. Belum pernah makan style macam ni. Sedap nampak.

    ReplyDelete
  4. Oh bandung ye panggilan utk ubi kayu ni..
    Ubi kayu ni bagi PH cicah apa pun sedap... Nak² makan time hujan hihi

    ReplyDelete
  5. Laaa.. kita mati² ingatkan sirap bandung, hihi.

    ReplyDelete
  6. ooo bandung tu ubi kayu..siyes tak tahu hahahaha

    ReplyDelete
  7. bandung - ubi kayu..emmm.. MA pun baru tau ni..new lesson kan.. tq
    kopi O tu..menggoda sungguh kannn

    ReplyDelete
  8. Lamak sik makan kedak tok sejak kenak kurangkan makan benda manis. Nyaman eh

    ReplyDelete
  9. pelajaran baru ni..Bandung a.k.a ubi kayu...

    ReplyDelete
  10. waahhh mkn dgn gula apong! kalau Ana selalunya mkn dgn sambal bilis hehe

    ReplyDelete
  11. JD kepengin buat 😍😍. Saya biasa makan ubi kayu tuh pakai sambal roa, sambal yg terbuat dari ikan cakalang, khas menado, dan kota Makassar, Sulawesi.

    Tp dulu pernah coba makan ubi kayu dengan serbuk kacang tanah di-mix gula, juga sedaaap, saat di ho chi Minh.

    Nanti nak coba juga pakai gulapong ini 🤤

    ReplyDelete
Previous Post Next Post

Contact Form