Follow Us @soratemplates

09/02/2009

Follow-up Pompholyx-ku

Tok entri ku yang ke-180 makei domain mimyara.com
Ari tok panas koh, aku sik nyesah baju tapi keta Encik Suami dah ensem balit dah
Baruk rasa best jak dok lam keta ya

:mRempit:

Eh, berlagu lok
Dan mentari muncul lagi...
La la la....

Ari tok aku ada appointment di Skin Clinic.. cam biasa lah
Follow up kes Pompholyx ku dolok
Appointment aku 3.36 pm
Tapi awal ku sampei di GH ri tok
Ingat tek nak balit awal ya lah mintak appointment petang
Tapi.. last minute mintak cuti
Rugi juak asa appointment petang
Mun setel pagi nak ka dapat dating puas-puas petangnya
Aok, Encik Suami pun disuruh ku apply cuti juak
Hua hua hua
Baruk la bermakna cuti dengan suami di sisi nak?
Keh keh keh.. kenjet li jak bunyi

Pas register rah kaunter dibah baruk la aku dapat kad klinik ku
Belek punya belek terus ku ternangga blood test report ku bulan ya tek

Sebelum sidak doktor review, aku review lok
Gitok cara nak evaluatenya



Dan yang paling aku suk
Aku sikda alergik ngan sea food...!
See...

Boleh lah makan sotong goreng tepung tanpa was-was.
Hehehe.

Yes!!
Susah eh nak berpantang makan.
Cuma aku sikleh kena debu gilak la.
Yang D.farinae ngan D.pteronyssus ya debu la.

Retinya nak..
Dolok aku kena Pompholyx ya bukan la sebab lobster
Sebab Pompholyx nang sik ditauk
Doktor madah sik tauk
Aku tanyak ngan Pakcik Google pun madah sik tauk
Mun diekot urang kita mungkin ada juak kebetulannya lah
Tulah.. ya jak la dapat sidak urang tua madah
Nenek aku pun sik ingat
Dah tua bah ne nak ingat
Lagikpun bapak aku nang bukan bangsa Abang atau Awang mun dalam IC
So ne lah tauk
Kata ngah ku (Kakak bapak) sebenarnya sidaknya berbangsa Abang/Dayang
Masa nikah dolok, time mandik pengantin ya
Sik diengkah dian, oops, bukan dian.. sori sori
Kain kunin
Aku tok sik tauk papa
Ya urang tua pun adat
Nang ku sik tauk
Kali kebetulan juak lah ngan kazen ku belah bapak
Lupak dipolah gia nya kena sama cam aku
Tapi lagik dasyat kena rah mata
Alu jadi cam lanun nya.. bertutup sebelah mata
Wallahualam
Semuanya kerana Allah bah
Nya Maha Mengetahui
Aku bersyukur sebab aku dah bait
Walaupun tadik doktor warning Pompholyx tok mungkin akan berulang
Mintak simpang malaikat 44

:mSurrender:

Nang aku surrender..!
Sik tahan rasa ku sik dapat papa
Semua jak ngarap urang

post signature

11 comments:

  1. insyaAllah xda papa sis..
    maka harus kita lepak mkn sotong goreng tepong puas2 tok.hehhe..
    mek suka juak suntong ko.xpat jaoh.
    feveret mek:nasik goreng sotong kak ina masak. ;)

    ReplyDelete
  2. fieza,
    ya lah.. kelak kita lepak mkn2 ah
    mek suka sotong goreng rah am junction... hehehhee

    ReplyDelete
  3. huhuhu... sik pernah mek dgr org time mandik pengantin sik letak lilin...sik diletak nama abg... hehee

    lak mek nanyak bapak mek... tapi kakak mek nang sik berdayang lah.. sik maok kali nama dayang..hehehe.. Klise gilak..hehehe

    ReplyDelete
  4. fadli,
    eh... bkn dian.. kain kunin... hahahaha... silap ai

    ReplyDelete
  5. Mek lamak dah sik molah medical checkup koh. Ermm apakaba ndak ka. Lak laa mek balit kch lak mok ngecek. Mek takut kenak penyakit Cat Dander bah Mira eh :|

    ReplyDelete
  6. semoga dijauhkan lah dari c pompholyx ya agik, amin... :)
    p/s: kiut gambar ktk n abg nizam pakei cermin mata. sedondon! ;D

    ReplyDelete
  7. syukur la dgn test report ya..xdalah orang takut2 gik nak makan lepas tok.hehe

    ReplyDelete
  8. yah U.. rugi jak u sik makan ketam william ari ya... hehehehe...

    ReplyDelete
  9. audiio,
    haha... lawak juak ktk.. mun alergik cat dander ya asma lah oh..

    eyna,
    amin... makseh... hehehe...kiut? hahaha... dh tua pn kiut kah?

    naz,
    ya lah.. leh mkn besar pastok.. huhu

    rynnie,
    kmk nang x suka ketam juak... hehehe

    ReplyDelete
  10. ~ owhh bukan sebab allergik ekh? hope lepas nih, mc makin sihat. tapi, better berpantang jugak la dengan ketam tuh. makan sikit2 jer dah la. ~

    ReplyDelete
  11. amy,
    bukan... darah ok jer.. ye la makcik.. lgpun sy bkn pencinta ketam... hehehe

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥