Follow Us @soratemplates

12/08/2010

Jalan-jalan di PaRam

Semalam jalan-jalan di PaRam bawak Iman Madihah.
Biasalah Iman, bila orang ramai dia pun buat muka blur, serius dan garang.
Dan Iman ni sangatlah suka memerhati orang.
Memang observer sungguh!

Semalam jalan-jalan bukan nak beli apa pun.
Saje jer nak jalan, tengok PaRam depan umah ramai giler.
Nak masuk lorong ke umah pun jem.
Biasalah 1st day.

Tahun ni berpuasa dengan Iman Madihah.
Orang berbuka dia pun berbuka.
Bagi apam senyum, tapi dia tengok jer.
Semua gelakkan dia.
Mungkin dia blur, apam senyum tu untuk dimakan ke tak.
Tu lah asik dengan Baby Bite jer.
Last-last dia cubit-cubit dan buang.
Sikit jer masuk dalam mulut.

Kita tengok pulak apa ragam Iman hari ni.

Hari ni nak beli lauk apa ek?
Hari kerja camni tak sempat la nak masak.
Weekend ni la Ibu masak sedap-sedap.
Hmmm.... kena fikir awal nih nak masak apa.
Sok Jumaat, lusa Sabtu, weekend!

Bagi yang suka mengunjungi PaRam tu, Ibu Iman ada sedikit tips.
Sila lah klik Tips membeli-belah di PaRam


3 comments:

  1. param ya apa sis? bazaar ka? ka nama tempat? hoho

    ReplyDelete
  2. hahahahaha..mst xda klik link ya..

    ReplyDelete
  3. amy tak berapa suka nak beli foods kat pasar ramadhan. kalau beli pun kuih sejenis je. then, carik kedai tom yam. makan panas2, baru feel. ;)

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥