Follow Us @soratemplates

18/05/2012

Nursing poncho


Ini ialah nursing poncho dan modelnya of course bukan saya.
Poncho ni samalah jugak seperti shawl.
Tapi yang bestnya poncho ni ada butang.

Masa pantang hari tu saya beli poncho kaler grey ni.
Nak cover masa DF baby kalo gi jalan-jalan.
Tapi baru je sekali pakai pergi shopping.
Dan orang memang tak tau apa yang saya tengah buat.
Hehehe.

Dan sekarang ni poncho ni sangat berjasa bila saya mengepam di ofis.
Member sebelah duduk bawah meja, saya duduk macam biasa je.
Sebab adanya poncho ni!
Sambil boleh BW lagi.
Boleh cover dari aircond jugak.

Dan member pun terus teringin jugak.
Dan beli jugak.
Hehehe.
Semenjak 2 menjak ni saya suka skodeng accessories untuk breastfeeding.
Nasib baik dapat member yang fully BF jugak.
Kat ofis window shopping sama-sama.
Kalo sesi mengepam (kami panggil jaga kebajikan anak), tutup pintu, tutup blind.
Dan masing-masing concentrate.

Seronok jugak mengepam beramai-ramai ni.
Walaupun kami 2 orang je sebilik, syok jugak.
Hehehe.

Kesimpulannya syoknya breastfeeding.
Alhamdulillah sebab saya terbuka hati untuk bf anak kali ni.
Yang dulu-dulu tu jadikan pengajaran je.
Dah nak masuk 3 tahun pun dah Iman Madihah.
Sori Iman, Ibu sik cekal hati nak bf Iman dolok.


6 comments:

  1. mcm bagus je poncho ni...myra beli kat mane??bole la akak beli kalu ada rezeki nak breastfeed baby nati...

    ReplyDelete
  2. xpe mira..selalunya yang jadi cam mira (anak 1st x bf..anak 2nd sungguh2 bf) y jadi tegar lepas tu!
    n klu ad berminat aksesori bfeeding, BELI je! sbb klu dah 'melabur' byk2 susah kita nak give up bf ni!

    ReplyDelete
  3. kita ada. warna hijau semestinya. ya, sgt berguna bila mengepam dan juga NIP. best-best.

    ReplyDelete
  4. kak risa,
    mira beli online, akak google jer mst byk keluar website shopping yg jual ponco, mira beli kt onebabyworld, lelain leh tgk kt sarakids, enjoybreastfeed etc... leh akak beli pakej breastpump kt situ nnt

    ReplyDelete
  5. lea,
    wahhh.... sgt suka nasihat tu! nnt pas payday terus beli lagi... hahahaha

    cha,
    of course ler hijau cantik cha... hehehehe... mmg gila hijau yea

    ReplyDelete
  6. mek maok juak. nektok tgh survey breastpump juak. darwisy kuat nuntum esp. malam. every 1-1 1/2 hour. mamanya pun tkr shift, siang k tdo, mlm bejaga. hehe..

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥