Follow Us @soratemplates

22/10/2020

Sarapan Ala Pantai Timur Di Kuching

Di pagi hari lahirnya dia cakap nak breakfast nasik. Nasib baiklah, kalau tak, selalunya mesti mee kolok. Kita tukar selera hari ni. Yahooo!

Oleh itu di pagi hari lahirnya kita sarapan ala pantai timur. Nasik dagang untuk dia, nasik kerabu untuk saya.


Dia cakap dia pernah makan kat sini, saya jer yang baru pertama kali. Kedainya biasa jer la takde pun deco ala pantai timur ataupun hipster.

Di mana? Ya, di sini Dapo Cafe, area Satok.


Ini nasi kerabu ayam percik yang saya order. Sejujurnya biasa jer lah, ada lagi nasi kerabu yang lebih sedap. Yes, taste sayalah ye. Tak taulah orang lain. Saya kurang suka yang ni sebab banyak sangat kobis. Dah tak rasa daun yang lain.

Ayam percik pun biasa je. Saya bagi nasi kerabu ayam percik ni 3/5 je.

Last but not least, di hari lahirnya kami bertemakan hijau. Yeah, hidup PAS! Eh, tiber.




4 comments:

  1. Perghhh lain machiammm nasi kerabu dia tuu... tapi memikat selera pulak nengokk...

    ReplyDelete
  2. ok tercekik saya tengah2 feeling2 baca, tetiba hidup pas hahahaha

    ReplyDelete
  3. Sis Lin: sebab kalernya kot terangkat tp so-so jer sis.. hehehe

    Syaz Rahim: Iklan jer sebab sarawak nk buat prn jugaklah kononnya kan? hihi

    ReplyDelete
  4. Sangat sangat menyelerakan tau tengok nasi kerabu ayam percik tu. Jarang nampak nasi kerabu ayam percik kat semenanjung. Selalu ikan goreng, ayam goreng je. Sedihlah camni. Lauk ikan nasi dagang pun kuah dia nampak pekat tu. sedap nampaknya.

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥