Follow Us @soratemplates

26/11/2020

Gunting Rambut Hensem

Tahun 2020 ni rasanya 3 kali jer hero-hero Ibu ni gunting rambut. Sekali awal tahun nak masuk sekolah. Kali ke-2 Ayah jer gunting rambut ala polis lepas PKP dan inilah baru gunting rambut kat kedai lagi. Alan takmo dah rambut 'botak licin', dia nak rambut hensem.

Baiklah anak.
Semalam Ayah cuti so Ayah bawak diorang 3 beradik ke barber area umah Mak je. Encik Suami bawak ke kedai yang open space katanya. Takmo kedai yang ada ekon. Sebab selalunya pegi kedai barber yang ada ekon, area situ jugak.


Alan bagitau Ayah rambut Alan paling 'besar' dan banyak so dia nak dulu. Nanti mesti lama orang nak gunting. Hahaha. Layan jer lah Yah. Macam-macam Alan ni. Word tu memang sukahati dia jer.

Sebenarnya si Imran ni lah rambut paling tebal sama dengan kakak. Alan tu je yang perasan. Dulu masa kecil rambut Imran ni ikal. Kitorang panggil dia si 'rambut golong'. Bila dah besar dah tak golong dah.

Hensem dah semua. Sedap mata Ibu memandang. 

 

25 comments:

  1. Alololo dah pendek tambah double encemmmmm...

    ReplyDelete
  2. Handsome....
    Menawan hati ibu Aqil ni ha....
    Hihihihi

    ReplyDelete
  3. Kedak anak tua kamek. Time gik kecik semua orang geram nangga mukanya berambut kerinting. Bila dah besa tok pandey ilang golong rambutnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kmk anak tua ngn anak no 3 yg rambut golong... yg pempuan nektok x bergolong gilak tp rambut x lurus... ya nya salu angol ngn rambut nya.. haha

      Delete
  4. hensem....bergaya.
    cepat dapat menantu ni..

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. mula lah diorg perasan ensem kt umh bila dh gunting rambut... haha... budak² zaman skrg lain sikit mmg suka hensem²

      Delete
  6. hensemnya anak teruna dua orang ni.. :)

    ReplyDelete
  7. Alolooo... hensemnya semua adik beradik! Dah kena tebas, lapang nampak dah.

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. Alhamdulillah.. tq auntie shida ☺️☺️☺️

      Delete
  9. handsome nya diaa!! grow up be a man tau! not a boy :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah kak atie... insyallah... hehehe... ok x panggil akak?

      Delete
  10. Hensem dah Alan dan Imran. Dah besar masing masing demand nak rambut hensem. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. begitulah... cpt jer diorang membesar... dlu kecil org selalu ingat kembar tp sebenarnya tak

      Delete
    2. sebab badan lebih kurang sama besar. Itu yang nampak macam kembar agaknya kan.

      Delete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥