Follow Us @soratemplates

15/12/2020

Bahagia Itu Sederhana

Bahagia itu sederhana atau being happy is simple kata omputeh. Rupa-rupanya ini ialah tajuk lagu penyanyi Cita Citata. Tapi betullah kan? Tak susah nak bahagia, kita sendiri yang mencipta bahagia. Cuma nak atau tak nak je.



Kemewahan tak menjanjikan kebahagiaan. Bahagia itu yang membuatkan kita rasa mewah! Kaya kasih-sayang. Tapi wang ringgit tu kalau tak ada langsung memang tak bahagia jugak lah. Oleh itu, kita pilihlah bersederhana. 



Masih belum habis lagi ye cerita anniversary. Hihihi. Kami celebrate sendiri-sendiri je hujung minggu tu. makan-makan kat umah. Makan pun biasa-biasa jer. Ibu tak masak, dari breakfast semuanya order. Entah kenapa mood memasak ke laut pulak bulan ni.




Pose wajib untuk lipatan kenangan.



#theIMANs


Makan ala kadar je.




Support bisnes member. Faham ramai yang terkesan akibat pandemik ni. Tapi #theIMANs bagi review, ayam 'Kenny Rogers' Ibu lagi sedap. Auww!! 




Order dari jiran. 



Mungkin dah boleh closed-case cerita anniversary 2020. Tapi masih ralat la tak jadi pergi Sarawak River Cruise. Nak kena carik masa jugak ni. Tak patut #theIMANs ni Melaka River Cruise dah naik tapi Sarawak River Cruise tak naik lagi.



Gambar dari Flickriver

5 comments:

  1. alamak, sayang nya tak dpt pergi sarawak river cruise, hopefully in future boleh pergi ! tak sabar nak tgk gambar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak pn x sabar nk ambik gambar... skrg cuaca x menentu, kdg ok kdg hujan lebat.. risiko jgk booking cruise tetiba ujan lebat 😅 seram jugak skrg kalo lebat mmg lebat betol2

      Delete
  2. Kak Min tunggu dolok cuaca bagus. Tok gik musim tengkujuh, hujan sik tentu masa. Tambah gik mun angin kuat ya.. Mudahan segala covid tok go away, cuaca pun bagus dapat la kak Min sekeluarga nait cruise. Amiin YRA. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya lah za xmok nanggung risiko.. tkt ujan angin petang ari gelik nyawaaa

      Delete
  3. Setuju sangat bahagia itu sederhana. Bahagia cara kita. Takpe kak, ada rezeki boleh plan leklok pasni. Menariknya topping brownies ala korean cake gitu. Sedapnya ayam tu kakmim..teringin pulak.

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥