Follow Us @soratemplates

06/01/2021

Training Vokal Untuk Rakaman Lagu Sekolah

Kakak memang join kelab angklung di sekolah sejak tahun 4 lagi. Kalau ada event atau program di sekolah memang team mereka yang akan perform. 


Tengah bulan lepas tiba-tiba jer cikgu angklung mesej Ibu untuk 'meminang' Kakak untuk join 1 projek di sekolah.


Faham tak? Faham tak? Hehehe

 

Minggu ni masuk minggu ke-3 dah Kakak training untuk vokal lagu sekolah. Kakak cakap dia jugak akan buat 'suara harmoni'. Ada cikgu tunjuk sedikit video masa mereka training di Whatsapp Group khas mereka. Dari minggu lepas lagi cikgu dah remind suruh mereka berpantang jangan minum air sejuk, jangan makan pedas untuk jaga suara. Minggu ni mereka akan masuk studio untuk proses rakaman.





Semoga dipermudahkan urusan semua anak ini demi sekolah mereka tercinta. Bak kata cikgu Kakak, ada juak kenangan Iman pakei sekolah kelak. Ye lah kan, tahun ni last Kakak di sekolah rendah sebelum bertukar ke uniform biru muda tahun depan.

13 comments:

  1. hai kak mim. salam perkenalan. first time singgah sini. follower ke 308. yeay...

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. salam kenal jugak follower ke 309.. hehehe

      Delete
  3. Wah! bagusnya dapat pengalaman masuk studio rakaman.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye tak ye jugak kan?? pengalaman baru x terfikir pulak ibunya

      Delete
  4. waaa good luck kakak !! keep training ok .. nanti jadi penyanyi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. xdelah sampai nk jd penyanyi.. jd youtuber je xpe.. haha

      Delete
  5. bestnya dapat pengalaman masuk studio rakaman. semoga dipermudahkan segala urusan :)

    ReplyDelete
  6. Seronok tu, ada peluang join asah bakat. Faham sikit sikit :)

    ReplyDelete
  7. Bila anak2 terpilih oleh sekolah utk aktiviti,kita ibubapa yg lebih teruja. Bagus sangat utk bina jati diri mereka. Terus maju kakak.

    ReplyDelete
  8. mesti sedap dan pandai nyanyi ni.. sebab tu cikgu suka..
    nanti boleh masuk team koir pula di sek men n uni.. lagi seronok =)

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥