Follow Us @soratemplates

06/01/2021

Sabah 2020 - Part 3: Day Trip To Kundasang & Desa Fairy Farm

Ini ialah sambungan daripada entri Sabah 2020.. iaitu lawatan kerja (benchmarking) kami pada awal tahun lepas. 2 minggu balik dari Sabah terus announce PKP. Nasiblah kami dah plan awal trip benchmarking kami tahun lepas.


Bagi yang nak usha-usha gambar boleh jer klik link-link di bawah:




Setel benchmarking kami jalan-jalanlah pulak kan, bila lagi nak me time bersama kawan-kawan seopis.

 
Day 3 kami ke Kundasang, Desa Fairy Farm & Kinabalu Park.


Layan gambar yuk! Hilangkan kerinduan pada Sabah. Best tau Sabah, memang sesuai untuk bawak famili jalan-jalan. Belum lagi island hopping. Bilalah dapat ke sana lagi.


Rombongan Cik Kiah


Nak bergambar di sini bayar RM2 ye. 


Bersama adik junior.





Sempat jugak interviu abang-abang ni buat kerja. Haha!



Pekan Kundasang. Bestnya semua tempat boleh selfie.



Masa untuk makan!! Semestinya sayap pangang yang terkenal itu.



Dan tempat yang ditunggu-tunggu!!





Penat tunggu q semata-mata nak bergambar di batu ni. Entak apa-apa. Haha!



Tempat wajib pergi kalau ke KK.














Mak-mak pun suka ke sini, apatah lagi kalau anak-anak.


Tak sabar rasanya nak bawak #theIMANs ke sini tapi apakan daya sekarang ni nak ke mana-mana pun takut. Tahun 2020 ke mana je kita? Rumah sajaaaa!! Hehehehe. Takpe, asalkan semuanya selamat. Kita jaga kita k! Nak ke mana-mana pastikan jaga SOP. Masa ke Sabah ni kami masa di airport jer berface mask. Touch down je tak pakai mask. Masa ni Coronavirus belum mengganas lagi di Malaysia. Hmm.. kenangan jalan-jalan sebelum pandemik.


Nanti Kakmim sambung lagi gambar-gambar di Kinabalu Park pulak ye. Daaa~



 

17 comments:

  1. bila lah nak ada rezeki sampai sana... cantik betul kundasang tu kak...
    salam kenal dari dana

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyallah dana... boleh plan kalau nk pegi.. akak pn nk repeat jugak ke kundasang ni.. tp lps xde covid ni semua la

      Delete
  2. tgk gambar2 ni smua.. rasa mcm kundansang ni fresh betul.. huaaa bila la nak sampai

    ReplyDelete
    Replies
    1. next trip bolehla ke sabah pulak sebelum balik kpg di japan.. hehehe

      Delete
  3. baru sekali jer sampai sabah. itu pon tahun 2011

    ReplyDelete
    Replies
    1. lama sangat dh tu.. boleh lah plan repeat lg ke sabah.. hehe

      Delete
  4. Adeh, lama sangat berkurun di rumah...rindu nak balik kampung di Sabah.... sebenarnya baru balik waktu mengundi nie, tapi tak puas sebab tak boleh pergi jalan2... cepatlah covid hilang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. semoga cepatlah clear covid ni kan? bolehlah nk jalan sana sini

      Delete
  5. Tumpang seronok tengok gambar-gambar yang dikongsi.
    Excited nak pergi jugak huhuhuu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. wajib pegi kundasang ni... boleh lah masuk list utk pegi holiday

      Delete
  6. cantiknya kundasang ni. belum ada kesempatan lagi nak sampai ke sabah..

    ReplyDelete
  7. Tempat terpaling teringin nak pergi tapi tak kesampaian lagi. Lepas tu nak island hoping gak. Sabah banyak tempat menarik dan best.

    ReplyDelete
  8. wahhhh best nyaaaa... tingat dtg kundasang dulu tapi kami x berjimba2 pun. cuma singgah je

    ReplyDelete
  9. Wah! Ini best untok foto2 Google Maps ni...! Kan?

    ReplyDelete
  10. last pegi tahun 2018. time tu hujan. takleh bergambar sgt

    ReplyDelete
  11. plan nyee nak repeat ke Sabah this year.. tapi itula prancangan kita tak sehebat perancangan Allah. tertunda semua aktiviti.. last kesana dlu saya baru darjah 6.. tahun 2002 hehe..

    ReplyDelete
  12. Ema pergi 31 Ogos 2018
    Yang Lawaknya, bila datang tu, semua visitor terpacak tak bergerak.
    Dari jauh, dengar kumandang lagu Negaraku
    Rupanya semua sedang berhimpun untuk hari merdeka
    lepas habis lagu, semua disperse. Kembali normal. 😆

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥