Follow Us @soratemplates

28/03/2021

Kisah Dalam Lagu: Kasih Tak Sampai


Kasih Tak Sampai - Padi

Indah terasa indah
Bila kita terbuai dalam alunan cinta
Sedapat mungkin terciptakan rasa
Keinginan saling memiliki
Namun bila itu semua
Dapat terwujud dalam satu ikatan cinta
Tak semudah seperti yang terbayang
Menyatukan perasaan kita

Tetaplah menjadi bintang di langit
Agar cinta kita akan abadi
Biarlah sinarmu tetap menyinari alam ini
Agar menjadi saksi cinta kita
Berdua berdua

Sudah terlambat sudah
Kini semua harus berakhir
Mungkin inilah jalan yang terbaik
Dan kita mesti relakan kenyataan ini
Menjadi saksi kita berdua


Lama pulak tak post kisah dalam lagu kan? Actually terdengar lagu ni tadi terus teringat seseorang. Dulu seseorang ni pernah suruh saya dengar lagu ni. Dia ni memang suka express feeling dia dengan lagu. Hmm... Masa tu memanglah saya tak dengar sebab saya tak suka dia.

Memang benar kata orang.

Kalau benci seseorang jangan terlalu benci nanti kita terjatuh suka. Bila lama-lama, saya nampak kesungguhan dia, saya pun terjatuh suka. Saya cuba bagi peluang kat dia tapi something happen. Masa tu jugak saya decide jauhkan diri dari dia. Dan selepas itu semuanya menjadi sejarah. Cuma lagu-lagu dia yang tinggal kenangan. Senyum sendiri je bila dengar balik lagu-lagu nostalgia zaman dulu.

Itu je lah kot kisah kasih dia yang tak sampai. Nak cerita lebih lanjut tragis sangat kot. Biarlah saya simpan dalam hati. 

12 comments:

  1. dia luah perasaan melalui lagu ni ke? nostalgia betul..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah tiara... ada lah jugak benda utk dikenang di kemudian hari... hihi

      Delete
  2. Wah.. ekspresi melalui lagu tapi kan pada Sha pemahaman setiap orang untuk sesebuah lagu tu kadang berbeza..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan sha? sbb cara kita interpretasi data tu kdg x sama.. tp sy ambik endah x endah je zaman tu

      Delete
  3. jiwang karat jugak akak ni hehehhe...

    ReplyDelete
  4. Mesti mat jiwang tu suka tuju lagu..hihi..kenangan betul lagu ni ye kakmim. Pertama kali dengar :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. entah la selalu jer jumpa orang yang suka tuju² lagu ni... hehehe... last² jumpa suami pun suka jugak dgn lagu².. haha

      Delete
  5. Zaman saya sekolah menengah pun ramai kawan- kawan yang menyelitkan lagu dalam surat cinta..Kawan-kawan la..Saya takkkk...hihihihi

    ReplyDelete
  6. sesekali terkenang kisah lama..cinta tak semestinya bersatu..huhu..

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥