Follow Us @soratemplates

29/03/2021

Berita Hari Ini!

Saya suka tengok Memories di FB. Hampir setiap hari memang akan klik Memories. Yang bestnya dapat tengok gambar #theIMANs masa diorang kecil dulu especially si abang dan si kakak. Maklumlah time tu kan macam jakun baru dapat anak. Semua nak update kat FB. Sekarang ni bila dah #roadto4series makin slow pulak nak update di medsos macam FB tu.


Hari ni bila klik Memories macam lucu pulak gambar yang dipost oleh Mami #theIMANs ni. Mami ialah panggilan diorang kepada adik saya. 

Si kakak ni memang macam-macam ideanya dari kecik lagi. Sekarang dia tengah kemaruk nak print t-shirt sendiri. Dia dah study semua macam mana nak DIY print t-shirt dari Youtube. Dari hari Sabtu lepas asyik pesan kalau keluar tolong belikan dia t-shirt putih plain, dia nak buat projek print t-shirt sendiri. Ibu tak jumpa lagi t-shirt plain ni. Hihihi. Entah boleh jadi ke tak apa yang dia nak buat tu, macam tak konfiden je.

Oh, ya Memories ni semasa tahun 2018 bermakna time ni kakak darjah 3. 
Hmm.. sekarang dah darjah 6.

 

14 comments:

  1. Rajin kakmim menjengah memories. Cari tshirt plain kat shopee je kakmim. Mudah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sukaaa... kadang² macam x percaya tgk status bodo² yg diupdate zaman dulu²
      Hahaha

      Delete
  2. Samalah, suka tengok memories di facebook. Rasa lawak pulak bila tengok balik status lama lama dulu hahaha :D

    ReplyDelete
  3. Betul... kadang2 memori tu buat kita senyum sorang2

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan wak? at least dpt la menceriakan hari kita skrg

      Delete
  4. Membaca catatan ibu ibu sekrang mendidik anak.Kadang saya sangat diburu rasa bersalah dalam mendidik anak-anak.Andai masa dapat diundurkaj semula....

    ReplyDelete
    Replies
    1. janganlah rasa mcm tu kak... skrg kita ikut jugak peredaran masa... mmg x sama cara mak kita dgn kita mendidik anak... tgk cara hidup pun dh x sama... akak jgn la rasa bersalah pulak... ada hikmah semuanya

      Delete
  5. bila facebook flashback our memories..kenangan lama menerpa kembali..

    ReplyDelete
  6. Pengalaman mendewasakan... Kalau nak lihat memori² penulisan lama di dalam blog, boleh tergelak sendirian. Kadang² ntah apa² yang saya tulis dahulu.

    ReplyDelete
  7. Saya pun suka jenguk FB Memories. Lepastu gelak sensorang. Hahahaha :)

    ReplyDelete
  8. hahaha... dah jumpe ke ladybird tuh?

    ReplyDelete
  9. Halah.. halah.. comelnya tulisan dia..
    Sebab tu Sha suka berkongsi kenangan di FB, sebab ada FB memori ini..

    ReplyDelete
  10. dana pun suka layan memories kt fb...

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥