Follow Us @soratemplates

12/04/2021

Ramadhan vs Kelas Smart Photo

Pejam celik pejam celik dah Ramadhan. Kedatangannya ditunggu-tunggu waima kita masih lagi dibelenggu pandemik Corona tetapi semangat bertemu Ramadhan tahun ini tidak pernah pudar. 

Solat terawih tahun ini juga di rumah seperti tahun lalu. Tahun lepas mungkin agak santai sebab kita PKP tapi berlainan pula tahun ini. Rutin di pejabat tetap macam biasa, rutin ambik kakak balik kelas tambahan pun macam biasa cuma boleh keluar ofis setengah jam lebih awal daripada biasa. Lepas tu baru balik rumah dan masak. Itulah perancangannya, insya Allah.



Kurma. Sinonim dengan bulan Ramadhan. Itulah subjek khusus kelas Smart Photo kami pada minggu lepas dengan tema #expectationvsreality.  Simple je kan? Kami kena cari gambar flatlay style dan buat tiruvasi. Berpeluh jugak setting flatlay ni semalam tau. Dengan cuaca panas lit lit. Eh, apa kaitan dengan cuaca panas pulak? Saya buat setting kat carporch! Haha! Angkut meja semua kat luar sebab malas nak setting reflector dan malas nak edit banyak. So guna natural lighting je. Hihi. Ngelat kan?


Semalam last submit task, petang ni cikgu komen. Alhamdulillah, komen positif. Semangat pulak nak tunggu task minggu ni. Boleh ke saya nak setting bokeh? Saya cuba k!


Ehem! Saja nak share komen cikgu buat self-motivation. Kalau ada yang pro boleh la bagi tips dan komen jugak ye.



Akhir kalam, selamat menunaikan ibadah puasa ye sahabat semua. Semoga ibadah puasa dan amalan kita di bulan Ramadhan kita tahun ini diterimaNya. Allahumma aameen.








16 comments:

  1. Selamat menyambut Ramadan dan selamat berpuasa. Kurma ajwa ke tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iya kak.. kurma ajwa stok utk sepanjang bln ni insya allah.. selamat bersahur & berpuasa ye kak

      Delete
  2. Selamat menunaikan ibadah puasa kakmim! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah kita tiqah.. selamat bersahur dan berpuasa

      Delete
  3. Salam ramadan 1442 H
    Selamat berpuasa

    ReplyDelete
  4. Selamat berpuasa kakmim. Wahh cantik gambarnya guna natural light :)

    ReplyDelete
  5. Selamat menyambut Ramadan dan selamat berpuasa Kakmim :)

    ReplyDelete
  6. kurma dan bulan ramadhan memang sinonim , sehati sejiwa , seiring sejalan hehehe

    ReplyDelete
  7. Salam Ramadan.
    Selamat menjalani ibadah puasa & terawih.
    Semoga dipermudahkan segala urusan. Take care & Stay Safe

    ReplyDelete
  8. selamat menyambut ramadhan dan selamat berpuasa untuk kakmim sekeluarga. cantik gambar smart photo tu..

    ReplyDelete
  9. Wah, sharp garisan kayu dalam gambar tu, Kak Mim, tahniah!

    ReplyDelete
  10. Salam Ramadhan 1442 Mim....maaf zahir batin...

    ReplyDelete
  11. Selamat Menjalani Ibadah Puasa kak mim dan keluarga! :)

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥