Kisah Dalam Lagu: Miss You Like Crazy


Baru-baru ni saya terdengar si anak dara saya, Iman menyanyi lagu Welcome To The Black Parade (My Chemical Romance). Terkejut beruk jugak Ibunya ni macam mana si anak tau lagu zaman Ibu dulu.

Ibu: Macam ne kitak tauk lagu ya?
Iman: Kamek dengar dari Youtube.
Ibu: Ya lagu zaman Ibu masa muda-muda dolok ya.
Iman: Haih? Hahaha!

Harap-harap boleh la faham bahasa Sarawak ni sikit-sikit kan? 

So bila lepak-lepak anak beranak lepas makan malam saya bukalah cerita si kakak tau lagu zaman Ibu ni dengan si Ayah. So kami pun mulalah #throwback lagu-lagu dulu-dulu.

Macam-macamlah lagu boyband yang keluar. Si anak tukang dengar je lah sambil gelak-gelak tengok si ayah dan ibu bergaduh-gaduh main teka lagu.

1 lagu yang saya pun tak ingat tapi Encik Suami ingat ialah lagu dari The Moffats ni. Lagu ni masa saya form 5 rasanya. Encik Suami ingat sebab BFF dia zaman kolej dulu memang pagi petang siang malam dengar lagu ni. Siap ada kaset lagi. Tau tak lagu apa? Miss You Like Crazy! Hahaha! Saya pun tak ingat dah lagu ni. Tapi seronok jugak dengar lagu-lagu lama ni. KLMJ sungguh!



"Miss You Like Crazy"

I used to call you my girl
I used to call you my friend
I used to call you the love
The love that I never had
When I think of you
I don't know what to do
When will I see you again
[Chorus:]
I miss you like crazy
Even More than words can say
I miss you like crazy
Every minute of every day
Girl I'm so down when your love's not around
I miss you, miss you, miss you
I miss you like crazy
You are all that I want
You are all that I need
Can't you see how I feel
Can't you see that my pain's so real
When I think of you
I don't know what to do
When will I see you again
[Chorus]

 

Masa kami search lagu ni di Youtube, ada version tahun 2020 di aman adik-beradik ni dah 'senior'. Haha! Kalau saya pun dah 40 tahun ni rasanya adik-beradik Moffats ni pun lebih kurang gitu jugaklah kot. Dalam lingkuangan 40-50an. Tapi nice jugaklah muzik dia sekarang, bak kata Encik Suami, lebih matured.


Beza dulu dan sekarang. 

Post a Comment

4 Comments

  1. Group dan lagu favourite ni kakmim. Sekarang the moffats, yang kembar tu dah buat youtube channel 'Music Travel Love'. Banyak buat cover lagu. Video music semua cantik merata rata dorang pergi. Semestinya versi lagu cover dorang lagi best.

    ReplyDelete
  2. Kalau lagu2 omputih ni saya suka Bonny M mungkin sebab selalu dengar zaman kanak-kanak.Kemain ikut nyanyi padahal tak tau makna pun masa tu..hihihi
    Selamat lemai...

    ReplyDelete
  3. femes gak lagu ni dulu, siap hapal lah liriknye

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥