Follow Us @soratemplates

01/08/2021

Sardin Dalam Pouch


Lauk semalam.
Rasa lama pulak dah tak makan lauk sardin.
Pastu ada stok terung purple.
Tanya Encik Suami nak masak sambal atau kicap.
Dia kata nak masak kicap.
Tapi saya dah tergoreng macam nak masak sambal.
Lepas goreng baru tanya nak masak apa.
Haha! Bijak tak bijak?
Kita hentam saja!
Tapi potong serong jugak best kalau masak kicap

So lauk kami semalam:
Sardin D'Heritage Dalam Pouch 
Terung Masak Kicap Pedas Menyengat
Telur Dadar Tersimpul Rapi

Sekarang saya suka beli sardin D'Heritage ni
Selalu beli di Mydin
Kadang-kadang OOS jugak
Kalau ada, saya mesti grab sebab kadang ada kadang tak ada
Yang bestnya isinya banyak dan sardin pulak spesis besar
Sardin dalam pouch ni
Ada yang packaging hijau dan merah
Yang merah - cili pedas
Yang hijau - tomato 
Saya suka yang merah ni




Memang ada cili berbiji-biji dalam tu
Selalunya saya memang akan tumis cili bawang kisar jugak
Dengan bawang holland
Lepas tu baru masukkan isi-isi sardin dan kuahnya
Biarkan mendidih, tuang kicap manis sikit
Lepas tu sebelum tutup api dapur saya akan perah limau kesturi
Tapi semalam ada lemon, saya perah lemon je
Siap!!

Pernah try tak sardin dalam pouch ni?
Senang nak simpan dalam peti sejuk jugak
Kalau duduk sorang boleh buat 3x makan kot

Lunch, buat sandwich hi-tea, dinner

Ok tak ok?
Hehehe.

Kami anak-beranak memang sekali makan je ni
Tak dan nak buat jadi inti sardin atau nasi goreng sardin
Nasi goreng sardin.. sedap kan?
Adoi la..

Nanti laaa..





 

24 comments:

  1. Ada lauk sardin dan telur dadar dah cukup menyelerakan! Bertambah nasi dalam pinggan.

    ReplyDelete
  2. pernah try brand Tesco. sedap jugak dan lagi senang simpan

    ReplyDelete
  3. Hihi.dah masak baru tanya eh. Mujur boleh adjust lagi masak kicap. So far tak pernah jumpa lagi Sardin D'Heritage dalam pouch. Lebih senang simpan bila dalam pouch ni kan. Tapi itulah tak pernah jumpa lagi. Lauk sardin mana pernah tak sedap lagi lagi podeh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.. padan muka kan.. ramai peminat sardin ni

      Delete
  4. Tak pernah beli yang dalam pouch nie.. saiz dia besar sangat... hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah.. besar, sesuai utk ahli isi rumah yg rama.. hehehe

      Delete
  5. cik nor pun beli dari kwn sardin. ni skrg

    ReplyDelete
  6. Lauk sardin dengan telur dadar memang kombinasi terbaik

    ReplyDelete
  7. Pernah...pernah...hehehe.Saya suka pack merah ni juga..Biasa dapat 1 pack ni ada 6 ketul.
    Kat tempat saya 1 pack ni RM6.50.Kat Sarawak berapa harga?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dalam 7 lebih rasanya.. x perasan jgk kak.. hehehe

      Delete
  8. saya tak pernah cuba lagi, selalu dalam tin je kakmim

    ReplyDelete
  9. First time juga nampak sardin dalam pouch ni . Kebanyakkan terjual di pasaraya atau kedai runcit dalam tin aje

    ReplyDelete
  10. Sardin saya suka makan dengan roti.

    ReplyDelete
  11. mama kalau sekeluarga kena 2 bungkus.. kitaorg antu sardin haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mak oi 2 bungkus tu.. hahaha.. peminat sardin tegar ni

      Delete
  12. Replies
    1. Mst wak mkn mknn sihat je ni.. xpe wak itu lg bagus jaga kesihatam

      Delete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥